Bűnös város: Baltimore megpróbált liberálisan állni a bűnüldözéshez, nem jött be

2022. február 20. 14:38

Baltimore-ban az újonnan megválasztott demokrata polgármester szerint csökkenteni lehet az erőszakos bűncselekmények számát, ha nem üldözik a pitiáner bűncselekmények elkövetőit. Az adatok viszont mást mutatnak.

2022. február 20. 14:38
null
Takács Zsolt

„Miért van az, hogy a legliberálisabb metropoliszokban a legmagasabb az erőszakos bűncselekmények száma az országban, ha a liberálisok olyan békések és szeretetteljesek” – teszi fel a kérdést a ZeroHedge szerzője.

Baltimore városában

a legfőbb ügyész 2021 elején leállította a kisebb bűncselekmények üldözését.

Már az új rendőri megközelítés előtt is erőszakos bűnözési hullám lepte el várost, miután 2015-ben zavargások törtek ki a városban, mivel

egy afroamerikai fiatal belehalt a rendőri őrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésbe.

A WMAR-TV helyi híradója szerint január 25-ig 31 gyilkosság történt a városban.

„Még egy teljes hónap sem telt el az új évből, és máris több gyilkosság történt Baltimoreban, mint ahány nap volt összesen” – hangzott el a helyi híradóban.

A városban naponta átlagosan egy gyilkosság történik. Az erőszakos bűncselekmények száma egyre nő, és elkezdett átterjedni a nagy pénzintézetekkel, bárokkal és éttermekkel teli belvárosi negyedre, ami a város turisztikai központja is.

A 2022-es gyilkossági mutató már most jelentősen meghaladja az összes évet 2017-ig visszamenőleg.

Baltimore-ban erős kezdést vett a 2022-es gyilkossági mutató
Baltimore-ban erős kezdést vett a 2022-es gyilkossági mutató

Brandon Scott újonnan megválasztott demokrata polgármester és Michael Harrison rendőrfőnök azt mondta, hogy a rendőrség „teszi a dolgát, könyörtelenül üldözi ezeket az erőszakos bűnözőket.” „A rendőrség éjjel-nappal azon dolgozik, hogy megoldja ezeket a bűncselekményeket, letartóztatásokat hajtson végre és javítsa az életminőséget városunkban” – tette hozzá a város rendőrfőnöke.

„Az erőszakos bűncselekmények elkövetőit felelősségre vonjuk, és minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk, hogy biztosítsuk Baltimore lakosainak biztonságát.

és mindenki támogatására szükségünk van ahhoz, hogy fenntarthatóan csökkenteni tudjuk az erőszakot városunkban” – mondta Harrison.

„A 31 gyilkosság egyikével kapcsolatban sem jelentettek be letartóztatásokat” – számolt be erről a híradó.

Los Angeles hírhedt a féktelen bűnözésről, a fejletlen iskolákról és súlyos hajléktalanproblémával is küzd – ahelyett hogy ezeken javítana, azt tervezik, hogy a rendőrségtől pénzt vonnak el, amiből segéllyel ösztönöznének szegényeket a gyerekvállalásra – írtuk meg korábban a Makronómon.

– írtuk meg korábban a Makronómon

A város legfőbb ügyészének javaslatára 2021 eleje óta a rendőrség nem üldözi a kábítószer birtoklását, a kisebb közlekedési szabálysértéseket, a nyilvános székletürítést és más pitiáner bűncselekményeket, mivel a döntéshozók szerint ez csökkenti az erőszakos bűncselekményeke számát. Az adatok azonban azt mutatják, hogy az ígéretekkel ellentétben nem sikerült növelni a közbiztonságot – tette hozzá a ZeroHedge szerzője.

Mindennek tetejébe a rendőrség létszámhiánnyal küzd, ami megterheli a járőrözést és megnehezíti a nyomozásokat.

Mivel Baltimore-ban az erőszakos bűncselekmények száma megugrott, a liberális városoknak újra kell gondolniuk a rendfenntartás intézményét a törvényesség és a rend helyreállítása érdekében.

(Borítókép: MTI/EPA/Noah Scialom)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 23. 17:07
Ehhez hasonló az a "szuperkegyelmi" eretnek tanítás, miszerint mindenkit szeretni kell, senkit sem szabad ítélgetni, meg kirekeszteni, mert az "gyűlölködés". És egyébként is mindenki üdvözül, mindegy, milyen életet élt. Ezek rendívül káros tévelygések. Minden, ami a határok, korlátok lebontásáról és eltörléséről szól, az tévelygés. Egészen sokkoló egy ovisokkal felvett kis videó, ahol egy óvónő három csoporttal eltérő módon bánik. A legsokkolóbb következménye a liberális csoport működésének van. Mindenki figyelmébe ajánlom, egy életre meg lehet jegyezni, mit jelent ez: Módszerek https://www.youtube.com/watch?v=rMZexNTWRFE
fatman
2022. február 22. 17:00
"...a liberalizmus kezd átalakulni valami mássá, ami különbözni fog attól, amilyen most - ennek a lehetősége hozzátartozik a természetéhez. Ugyanis hajlamos arra, hogy inkább elvegye az energiát ahelyett, hogy összegyűjtené; puhánnyá tesz ahelyett, hogy megerősítene. Olyan irányzat, amit nem a célja határoz meg, hanem a kezdete, vagyis az determinálja, ahonnan indul, nem pedig az, ami felé tart. A kiindulópont sokkal valóságosabb, mint a cél, mert a cél valószínűleg egészen másképp néz majd ki, amikor odaértünk, mint az a homályos kép, amilyennek most látjuk. Azzal, hogy megsemmisíti az emberek hagyományos társadalmi szokásait, a természetes közösségi tudatot egyéni alkotóelemeire bontja, a legostobább elméleteket is eltűri, oktatással helyettesíti a nevelést, bölcsesség helyett az okosságot, a "haladjunk" szemlélet előtérbe helyezésével a hozzáértő helyett a kezdőt támogatja, aminek az ellentéte a reményvesztett apátia, a liberalizmus előkészíti azt, ami önmaga egyetlen tagadása: a mesterséges, mechanikus, sőt brutális irányítást és kontrollt, amely állapot kétségbeesett menedék a liberalizmus által teremtett káosz elől." T. S. Eliot, 1939
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. február 21. 20:38
Hihetetlen, hogy a sok elmeroggyant vén fasz lájkolja az ilyen faszságaidat... Komoly szellemi színvonal, öreg.
56október
2022. február 21. 19:36
Legalább ismét nekiszaladtak a kérlelhetetlen igazságnak: a liberalizmus legnagyobb ellensége a valóság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!