Megelőzte az Apple-t a Xiaomi az okostelefonok piacán

2021. augusztus 19. 15:11

A Canalys piackutató vállalat múlt heti jelentése szerint az okostelefonok piaca erőteljes mozgásban van az utóbbi időben.

2021. augusztus 19. 15:11
null

Gyors felzárkózás

A jelentésből kiderült, hogy a kínai Xiaomi okostelefon-gyártó vállalat 2021 második negyedévében felülmúlta az értékesített készülékek számában az Apple-t, és így második helyen áll a piacon a Samsung mögött. 

A Xiaomi nagyot ugrott az utóbbi időben, a világméretű okostelefon-piac 17 százalékát szerezte meg, szemben az előző negyedév 3 százalékával. Globálisan az okostelefonok szállítmányozása 12 százalékkal nőtt a második negyedévben. A versenyt a Samsung vezeti 19 százalékkal, a Xiaomi követi 17 százalékkal és az Apple áll a harmadik helyen, 14 százalékkal. A listában egyéb kínai okostelefon-gyártók is feltűntek, mint például az Oppo és a Vivo, melyek 10 százalékkal rendelkeznek.

Jobb ár-érték arány

Ben Stanton, a Canalys piackutató vállalat vezetője szerint a Xiaomi telefonok azért vehetik fel a versenyt a technológiai óriásvállalatokkal, mert körülbelül 40-75 százalékkal olcsóbbak, mint a Samsung és az Apple. Emellett a vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy csúcskategóriás eszközöket dobjon piacra, így nem csoda, hogy hamar közkedvelt választás lett a fogyasztók körében.

A jelentés szerint a Xiaomi szállítmányai 300 százalékkal nőttek Latin-Amerikában, 150 százalékkal Afrikában és 50 százalékkal Nyugat-Európában. 

Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója fontos mérföldkőnek nevezte ezt a Xiaomi történetében.

Ugyan most ünnepelnek, de továbbra sem fognak hátradőlni, ugyanis stabilizálni akarják a helyüket a piacon.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. szeptember 30. 12:30
Kit fog meglepni az USA, amikor a Huawei után a Xiaomi bojkottját is bejelenti?
blondiner
2021. szeptember 06. 11:38
Éppen az USA nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozása jutott az eszembe :D
brekker
2021. szeptember 05. 15:55
A QR kód boldoggá tesz, ez a lényeg, a gyártók másodlagosak. A világ újabb és újabb szeletét hódítod meg általa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!