Horgolótűkkel veszi fel a harcot az agydaganat ellen az olimpiai aranyérmes fiatal

2021. augusztus 06. 13:45

Tom Daley – brit aranyérmes műugró – nem mindennapi hobbijával, kötéssel és horgolással gyűjt pénzt egy agydaganatosokat segítő alapítványnak.

2021. augusztus 06. 13:45
null

Horgolótűkkel a rák ellen

„A kötés és horgolás iránti szeretetem tartotta bennem a lelket az olimpiai játékok során” – fedte fel nem mindennapi hobbiját a fiatal sportoló egy videóban, ahol megmutatta az érem tokját is, amit saját kezűleg kötött. „Nem szeretném, ha bármi baja esne” – tette hozzá mosolyogva.

 

Tom nem csak a saját lelki egészségéért köt – szeretné felhívni a figyelmet az Egyesült Királyságban működő Brain Tumor Charity alapítványra,

amely ügy számára személyes, hiszen az ő apja is agytumor áldozata lett 2011-ben. 

„Rendkívül büszke lenne, ha látná, hogy valóra váltottam az álmainkat” – nyilatkozott apjáról az olimpikon a győzelme után. 

A tehetséges fiatal még egy pulóvert is kötött a verseny emlékére.

„Olyat szerettem volna alkotni, ami emlékeztet az idei Olimpiára” – fűzte hozzá az Instagramon is megtekinthető videójához Tom.

Közösségi oldalán hasonló – a tokiói játékok ihlette – pulóvereket és más darabokat sorsol ki, a tombola díja 2 angol font, ami átszámítva körülbelül 830 forint. A befolyt összegből a Brain Tumor Charity-t támogatja.

Daley a brit műugrás ikonikus alakja, négy olimpián van túl, de még mindig nem beszélt esetleges visszavonulásáról.

a brit műugrás ikonikus alakja, négy olimpián van túl, de még mindig nem beszélt esetleges visszavonulásáról.

 

Fekete Kíra fordítása a Makronómnak. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2021. augusztus 09. 16:05
Jól tette le a kalappal előtte. Olimpiai bajnok és nem a melegsegevel henceg hanem alapítványt támogat ha úgy csinálná minden homoszekszualis akkor nem lenne veluk baj.
G r o s w e n o r2
2021. augusztus 09. 16:03
Helyes fiú. Férje is van és béranyától született gyereke. Tom Daley announces baby news with husband https://www.bbc.com/news/uk-england-devon-43062264
annamanna
2021. augusztus 08. 10:48
Tudjuk, már ki volt tárgyalva ebből a szempontból is.
csoda
2021. augusztus 07. 23:43
Helyes fiú, és végre egy, akit végre nem elsősorban azért kell ünnepelni, mert meleg vagy mert aktivista, hanem azért, mert egy kiváló sportoló, amiért minden tiszteletet meg is érdemel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!