Már az egészségügyben is a Dolgok Internetét használják

2021. április 15. 23:45

A Business Insider tavalyi jelentése az „Orvosi Dolgok Internete” (IoMT) néven ismert területet vizsgálta. Feladata természetesen a kórházakban az összekapcsolhatóságra és az IoT-eszközökre összpontosított, valamint a szélesebb körű egészségügyi ellátásra. A jelentés szerint a piac 2022-re 158 milliárd dollárra nő.

2021. április 15. 23:45
null

Úgy tűnik, hogy az IoT-eszközök az egészségügyi ipar szerves berendezéseivé váltak. Az ipar számára az azonban egyértelműen kirajzolódott, hogy több eszközre van szükség ahhoz, hogy növeljék a cselekvőképes betekintések számát az adatokba. 
MedShift, az egészségügy mecénása 

A MedShift platform szolgáltatást (PaaS) és felhőalapú technológiákat nyújt az orvostechnikai eszközök gyártói és az egyéni orvosi gyakorlatok számára. Brian Phillips alapító és vezérigazgató a céget azért hozta létre, hogy egyenlőbbé tegye az orvosi gyakorlatok játékterét a felszerelések tekintetében. Továbbá, hogy felfrissítse a hagyományos sebészeti eszközök piacát azáltal, hogy állandó elhelyezést, holisztikus előfizetői szolgáltatásokat kínál sebészeknek, orvosoknak és vállalkozásuknak. A MedShift tömeges IoT-t szállít az orvostechnikai eszközök gyártói számára, és támogatja a felhasználókat.

Az extra elemet a MedShift házon belüli kommunikációs ügynöksége biztosítja, mely segíti az ügyfeleit a marketing területén, ezt követően jellemzően más háttér támogatást is kérnek az ügyfelek. Tehát ez nem csupán egy felhasználói eszközszerződés. 
A hagyományos egészségügyi szervezetek legtöbbje még mind a mai napig papír alapon dolgozik. A MedShift révén ezek a folyamatok digitalizálhatóak és rendszereikbe beépítik az intelligens technológiákat.

A világjárvány ezt a folyamatot is felgyorsította, a távmunka bevezetése az egészségügyben is szükségessé vált. Az ipar a globális lezárások első hónapjaiban azzal küszködött, hogy miként lehet a betegek számára távoli konzultációkat és „virtuális klinikákat” létrehozni és használni.

A Covid-19 óta a MedShift az üzleti életben is növekedést ért el, ez annak eredménye, hogy sok beteg kihasználja a kezelések időkeretét a teljes felépülés érdekében, ami az eszközhasználat növekedéséhez vezetett.

Az üzleti növekedés közvetlenül összefügg az IoT bevezetésének gyorsulásával, ez annak köszönhető, hogy a gyártók és a szolgáltatók rájöttek, hogy a csatlakoztatott eszközeink mennyire alapvető fontosságúak a mindennapokban használható adatszolgáltatásában.

Az IoT önmagában semmitmondó, akkor válik hasznossá, ha az adatokat képesek vagyunk értelmezni és alkalmazni. A távfelügyeleti képességek előtérbe helyeződnek, mivel az adatok egyre fontosabbá válnak a munkahelyeken. Ezek az adatok lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy hosszú távon jobb kapcsolatokat tartsanak fenn az ügyfelekkel, és javítsanak az adatközpontú kezdeményezéseken.

A kapcsolódás az IoT alapja, és az ebből összegyűjtött adatelemzés felhasználásával a vállalkozások megkapják a sikerhez szükséges információkat.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!