Keretrendszert alkottak az okosvárosok védelmére

2021. április 09. 04:34

A közelmúltban a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet egy IoT-alapú intelligens városok keretrendszert alkotott. A hangsúly a kiberbiztonsággal, az adatok integrálásával és a megosztással kapcsolatos aggodalmak kezelésére irányul. Ennek alapján íme néhány megoldás az IoT-vel kapcsolatos kiberbiztonsági kockázatok enyhítésére.

2021. április 09. 04:34
null

Kockázati politika kialakítása 

A szervezetek és az intelligens városok a legtöbb esetben az IoT (Internet of Things – Dolgok Internete) előnyeire és nem a kockázataira figyelnek. Ezért bármiféle visszaélés elkerülése érdekében elengedhetetlen egy olyan egységes irányelv létrehozása, amely lefedi az IoT adatvédelmét és az adatfelhasználást. Végül ez elősegíti az alkalmazók és a felhasználók kibernetikusabb biztonságát.

Az egyéni identitások védelme 

Az identitás kezelése létfontosságú az összekapcsolt rendszerekben. A rendszer minden egyes eszközének eltérő szabályokkal és szabványokkal kell, hogy rendelkezzen a hozzáférés biztosításához. Egyesek erősebbek lehetnek, mint mások. Ezzel az intelligens városok megvédhetik lakóik személyazonossági adatait.

Információ biztonsága a forrásnál 

Amint egy eszköz csatlakoztatva van, másodpercenként kezdi az adatokat generálni. Ennélfogva, mielőtt bármilyen eszköz életbe lépne, az intelligens városok vezetőinek világosan meg kell érteniük az összegyűjtött adatok mértékét. Valamint tisztában kell lenni az adatok felhasználásának módjával is. Így a csatlakoztatott rendszerek kibernetikusan jobban biztosítottak és megfelelően titkosítottak az eszköz üzembe helyezése előtt.

A tudás szükségességének szabályozása

A szervezetben nem kell minden embernek mindent tudnia egy adott rendszerről. Bizonyos protokolloknak és hozzáférési lehetőségeknek kell lennie, amelyek határokat hoznak létre. Ugyanakkor meg kell őrizni a csatlakoztatott rendszer hatékonyságának fenntartásához szükséges nyitottságot és funkcionalitást. A protokoll szabályozza, hogy ki használhatja az információkat, biztosítva a hozzáférés jogosultságát, mely támogatja a kiberbiztonsági ökoszisztémát.

Megfelelő beavatkozás megvalósítása 

A számítógépes bűnözés következményei jelenleg nem egyértelműek. Az intelligens városok összekapcsolt világában, frissíteni kell a szabálysértők szankcióit, pénzbírságait, börtönbüntetéseit stb.

A kiberbiztonság egyik kulcs kérdése, hogy az adatokat minként gyűjti, osztja meg és hogyan használja bárki. Az ezzel kapcsolatos aggodalom főleg a lakosság biztonságának szempontjából fontos, hogy milyen körülmények között élhetnek, dolgozhatnak és játszhatnak az intelligens városi környezetben. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!