Startup: Egyre több vállalat szeretne a felhőbe költözni

2021. február 10. 20:20

A BeyondID, cloud identity tanácsadó cég ma 9 millió dolláros első körös tőkebevonást jelentett be a Tercera vezetésével. Ez volt a Tercera nevű kockázati tőkebefektető cég első beruházása is egyébként, mely kifejezetten azzal a céllal indult, hogy olyan felhőalapú tanácsadó cégekbe fektessen, mint a BeyondID.

2021. február 10. 20:20
null

A startup fő profilja, hogy segítse a cégeket a felhőalapú biztonság és identitás köré csoportosuló megoldások kezelésében, különös tekintettel az Okta platformot használó ügyfelekre vonatkozóan. Olyan területeken nyújtanak támogatást, mint az identitás- és hozzáféréskezelés, a biztonságos alkalmazás-korszerűsítés, a Zero Trust biztonság, valamint a felhőalapú adatmigráció és integráció.

Arun Shrestha vezérigazgató és társalapító mély ismeretekkel rendelkezik a technológia területén. 2018-ban indította a BeyondID-t azzal a szándékkal, hogy rendszerintegrációkra, és a vállalati identitás felhőben történő kezelésére összpontosítson. Az elmúlt néhány évben a vállalat bevételei 300 százalékot nőttek. Ugyan mostanra már konszolidálódott a növekedési ütem, de még így is várhatóan 70 és 100 százalék között fognak gyarapodni ebben az évben. A cégnek jelenleg 250 ügyfele van, köztük olyan nagy nevekkel, mint a FedEx, a Major League Baseball, a Bain Capital és a Biogen.

Jelenleg 75 alkalmazottal működnek, viszont azt tervezik, hogy ezt a számot a következő évben a megkapott befektetés segítségével növelni fogják.

Chris Barbin, vezető befektető, a Tercera alapítója elmondta, hogy a BeyondID-t azért választotta a cég első befektetésének, mert az identitás központi szerepet fog játszani a digitális átalakulás folyamatában.

Ahogy egyre több vállalat szeretne a felhőbe költözni, segítségre lesz szükségük annak megértésében, hogy a biztonság és az identitás a felhő kontextusában miben különbözik a hagyományos technológiai környezetben tapasztalható viszonyoktól.

A BeyondID kulcsfontosságú közvetítő szerepet fog ebben az átalakulásban játszani, hiszen már most szinte minden iparágat magába foglaló ügyfélkörrel rendelkeznek.

A cikk szerzője:
Nagy Simon Aladár

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!