Befektetési bank: rossz üzlet, ha túl hamar meggyógyulnak a betegek

2018. április 24. 11:11

Veszélyes a cégekre nézve, ha túl hamar meggyógyulnak a betegek a biotechnológia és a génterápia hatására – írja a Goldman Sachs elemzése.

2018. április 24. 11:11
null

„Fenntartható üzleti modell a betegek meggyógyítása?” Ezt a kérdést tette fel a Goldman Sachs befektetési bank egy friss tanulmánya. Az elemzés figyelmezteti a befektetőket, hogy a biotechnológia és a génterápia fejlődése miatt ugyanis lehetővé válhat, hogy egyre több betegséget gyógyítsanak meg egyalkalmas kezeléssel. Ez azonban veszélyt jelenthet a cégekre nézve.

Az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank elemzése szerint a túl hatékony és gyors gyógymódok nem hoznak olyan kiszámítható és rendszeres bevételt, mint egy krónikus terápia.

A vállalatok számára a gyors gyógyulásnál kedvezőbb, ha a betegeket hosszú ideig lehet kezelni. Legalábbis erre figyelmezteti a biotechnológia iránt érdeklődő befektetőket A genetikai forradalom című április elején megjelent tanulmány.

Példaként említik a hepatitis C vírust. Az ebben szenvedők 90 százalékát egy új, 12 hetes kezelés segítségével sikerült meggyógyítani, emiatt ők már nem fertőztek meg új embereket, ráadásul további kezelésekre sem szorultak. A 2015-ös 12,5 milliárd dolláros bevétel így néhány év alatt 4 milliárdra zuhant.

Továbbra is érdemes ugyanakkor olyan betegségek kutatásába fektetni, amelyben sokan szenvednek: ilyen például a hemofília (vérzékenység), az izomsorvadás, vagy a genetikai eredetű szembetegségek.

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Name7
2020. február 29. 04:34
Ennyi erővel mondhatták volna ezt is: Mindenki csak egy fogyasztó fogyóeszköz!
drkovax
2020. február 29. 04:33
Ezért nem lehet az egészségügy versenypiaci. Semmiképp. Nem működhetnek a területen profitorientált cégek, legfeljebb csak nagy szoros állami felügyelet mellett ...
qwrtzq
2020. február 29. 04:33
ezzel együtt sajnos lumpenorientált szociálpolitika sem lehet
 аvmanster
2018. május 22. 13:25
Goldman Sachs elássa a nyugati világot és saját magát is. Kínai egészségügy majd megcsinálja a karvalykapitalista szabályokra fütyülő hatékony gyógyszereket. A nyugati gyógyszergyárak majd sorra hullanak a porba a nyugati tech cégek után. Kínai gyógyszergyárak pedig átveszik a piacot. Ők a sűrű fillért is megbecsülik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!