Tüntetést szerveznek az Operaház elé, Ókovács inkább behívná őket a Don Giovannira

2024. március 05. 20:30

A főigazgató reméli, ő is szót kap majd e demokratikus pillanatban.

2024. március 05. 20:30
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner


***

Mint azt mi is megírtuk, főigazgatói utasításra ezentúl két részletben játsszák a Carmina Burana című előadást az Operaházban, hogy a szünetben növeljék a büfé bevételét. Emiatt pedig otthagyta a produkciót Bogányi Tibor karmester, aki erről a közösségi oldalán számolt be. 

Ókovács Szilveszter főigazgató műbalhénak nevezte az esetet, mint reakciójában fogalmazott: „Több tiszteletet Orffnak – aki a szerző, ugyebár, és a világhírt művének ő vívta ki. Több tiszteletet az előadás lelkének, a Magyar Állami Operaház énekkarának! És több tiszteletet a 140 esztendeje Szküllák és Kharübdiszek között is fennmaradó, előrejutó OPERA intézményének. Több tiszteletet az éjszakai karmestersértődés nyomán órak alatt beugró dirigensnek!

Ezt is ajánljuk a témában

A főigazgató ezután kérdéseket tett fel a „bősz kommentelőknek és újságíróknak”, akiket még sosem látott korábban a nézőtéren – többek között azt, hogy jártak-e már az Operában, szerintünk sok-e 75 percet egyszerre végigülni, ki döntsön arról, mit, hogyan, mikor és kivel tűz műsorra az Operaház, illetve, hogy vajon kiknek megy az operaházi büfé bevétele.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ókovács Szilveszter

Facebook

Idézőjel

A bősz kommentelőknek és újságíróknak, akiket még sose láttam a nézőtéren.

Újabb bejegyzéssel jelentkezett az Operaház főigazgatója

Ókovács most újabb poszttal jelentkezett, amelyben tudatta, hogy szerda estére tüntetést jelentettek be az Operaház elé – a kultúra megmentése címmel –, amelyről a rendőrség értesítette az intézmény üzemeltetési igazgatóját levélben.

A rendőrség tájékoztatott: a főbejárattal szemben kihelyezésre kerül egy óriási felfújható lufi, egy 5x2,5 méteres nyitott sátor, illetve mobilhangosítás.

Orffológusok! Önjelölt operaigazgatók! Gasztrofóbok és sosem-esik-le-a-cukrom típusú aszkéták! Ybl Miklóst Megunó Ünők és Gyökerező Kultúrmércék! Okleveles operakerülők és Testszégyenítők! Eljött a Ti időtök, mert bátor előörseitek felfújják az Operaház elé is azt az óriáslufit, amit vasárnap dél óta teljes vitálkapacitással hizlalnak! Gyertek, és – habár odabenn akkor Don Giovanni megy (szünettel) – követeljétek Ti is a kultúra megmentését!” – fogalmazott posztjában a főigazgató.

Hozzátette: 

Remélem, én is szót kapok majd e demokratikus pillanatban, hisz én is ugyanezért küzdök, éspedig a demokrata nem fél.

Egyébként pedig mi az Operaházban hetente többször is tartunk gyűléseket, és úgy mentjük a kultúrát, hogy minden este a világ legjobb szerzőinek legjobb műveit adjuk.” 

Végül pedig tüntetés helyett inkább beinvitálta a leendő tüntetőket az aznapi Don Giovanni című előadásra. 

Te is bejöhetsz! Neked is játsszuk! Te is megérted! Gyere be az utcáról, hagyd a dagadt lufit másra, magad hozd fel a karzatra!” – írta Ókovács Szilveszter.

A főigazgató bejegyzését itt nézheti meg:

Fotó: Képernyőkép/Facebook

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okos Tojás
2024. március 06. 19:23
Ha én felrakom itthon a lemezt, annak van a és b oldala. A kettő között esetleg iszom egy pohár bort, beszélgetek a feleségemmel, barátaimmal, elmegyek a mosdóba. Ezt hívják társasági életnek. Lehetne popcornt zabálni a nézőtéren, de akkor ne az Operába menj, hanem egy bevásárlóközpontba.
díszponty
2024. március 06. 18:06
Jó hely ez az operaház! (a ballib orkoknak). Már 2012-ben is egy Opera előtti ork tüntető tömegen áthalad verték majdnem halálra Szentmihályi Szabó Pétert! Nem sokkal később belehalt a megaláztatásba. Takarodjatok ballibek a kurva anyátokba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tüntessetek Dobrev Antal villája előtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
syphax-2
2024. március 06. 13:43
NEM TUDOM ISMERT-E SOKAK ELŐTT, HOGY A CATULLUS VERSEIRE IRT--ÉS A HEDONISTA ÉLETÉLVEZETET FAVORIZÁLÓ CARMINA BURANA C.MŰ, ÉPPÚGY, MINT MŰ-PÁRJA A CATULLIA CARMINA IS ADOLF HITLER LEGKEDVESEBB ZENEI PRODUKCIÓJÁNAK SZÁMITOTT A BIRODALMI FÜHRER REGNÁLÁSÁNAK KORÁBAN. SZERZŐJE CARL ORFF PEDIG A FÜHRER SZEMÉLYES LEGJOBB BARÁTJA VOLT...AMIG LEHETETT, MERT AZÉRT ORFF JÓCSKÁN TÚLÉLTE A FÜHRERT.
billysparks
2024. március 06. 07:36
A tüncin NOár pulóvert lehet majd venni? Ha nem, akkor nem megyek. ( Egy fogyasztó)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!