Comic Con – két új Bosszúállók-filmet jelentett be a Marvel

2022. július 25. 12:00

S ha ez nem lenne elég, kiderült az új, 4–6. fázist felölelő nagy MCU-történet címe is.

2022. július 25. 12:00
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Noha az az utolsó Bosszúállók-film az Végjáték (Endgame) címet kapta, úgy tűnik, mégsem ez lesz az utolsó a Marvel mozi-univerzumban.

írja a hollywoodreporter.

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia 2025. május 2-án érkezik, pár hónappal később pedig egy másik Bosszúállók-film debütál majd, Bosszúállók: Titkos háborúk címmel, 2025. november 7-én.

A San Diego Comic-Con a képregényfilmek rajongói számára mindig egy kiemelten fontos esemény, hiszen a DC, a Marvel és még sokan mások ilyenkor jelentik be a készülő, közeljövőben várható projektjeiket; arról nem is beszélve, hogy számtalan friss videó vagy filmelőzetes is ilyenkor lát először napvilágot.

 

 

Minden idők legnagyobb bevételű mozijai

A két új Bosszúállók-film bejelentése azonban mindezeken túl is hatalmas szenzációnak számít a filmes világban,

A Bosszúállók: Végjáték, amely 2019-ben jelent meg, minden idők legnagyobb bevételű mozija lett, 2,73 milliárd dollárral járult hozzá ehhez az összeghez. A 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború 2,04 milliárd dollárt, míg a Bosszúállók (2012) 1,51 milliárd dollárt hozott.

Nyilvánvalóan a Kang-dinasztia Kang, a hódító, illetve variánsai körül fog bonyolódni, a Titkos háború pedig a képregények még a Végtelen Szágánál is grandiózusabb története, amelynek során több hős és gonosztevő csap össze a Túlontúli nevű, istenszerű lény közbenjárására egy idegen, csak erre a célra teremtett világban” – jegyzi meg a két film bejelentése kapcsán az IGN Hungary.

 

Kiderült az új, nagy MCU-sztori címe is

Kevin Feige, a stúdió vezetője a két új film mellett azt is bejelentette, hogy az új szága, azaz a 4–6. fázist felölelő nagy MCU-történet hivatalosan a The Multiverse Saga (Multiverzum Szága) nevet viseli majd.

Az is kiderült, hogy a 4. fázis a Fekete Párduc folytatásával fog lezárulni, – amelyről egy friss előzetes is napvilágot látott –, a következőt pedig a Hangya és a Darázs: kvantummánia (Ant-Man and the Wasp) fogja megnyitni.

A panelen egyébként az MCU-ban tevékenykedő rendezők és sztárok egész sora jelent meg, vagyis a Disney egyáltalán nem vette megúszósra a dolgot. Ott volt többek között Ryan Coogler, a novemberben érkező Fekete Párduc-folytatás rendezője, James Gunn, a Galaxis őrzői-filmek direktora, Paul Rudd, azaz a Hangya, Chris Pratt, azaz Űrlord és Jonathan Majors, aki a szuperhősös univerzum legnagyobb fenyegetését, a Kang nevű szupergonoszt játssza az elkövetkező alkotásokban” – sorolja a player.hu.

 

Negyedik fázis (folytatása):

  • Amazon: Ügyvéd (sorozat) – Augusztus 17.
  • Fekete Párduc: Mindörökké Vakanda – November 11.

Ötödik fázis:

  • A Hangya 3. – 2023. február 17.
  • Titkos invázió (sorozat) – 2023. tavasz
  • A galaxis őrzői vol. 3. – 2023. május 5.
  • Echo (sorozat) – 2023. nyár
  • Loki 2. évad (sorozat) – 2023. nyár
  • A Marvelek – 2023. július 28.
  • Penge – 2023. november 3.
  • Ironheart (sorozat) – 2023. ősz
  • Agatha: Coven of Chaos (sorozat) – 2023. tél
  • Daredevil: Born Again (sorozat) – 2024. tavasz
  • Amerika Kapitány: Új világrend – 2024. május 3.
  • Thunderbolts – 2024. július 26.

Hatodik fázis (eddig):

  • Fantasztikus Négyes – 2024. november 8.
  • Bosszúállók: A Kang-dinasztia – 2025. május 2.
  • Bosszúállók: Titkos háborúk – 2025. november 7.

 

A Bosszúállók franchise a Marvel koronaékszere

Az első Bosszúállók kereken egy évtizede jelent meg, és több filmes franchise-t egyesített, köztük olyanokat, mint az Iron Man, az Amerika Kapitány és a Thor.

A merész ötlet végül kifizetődött, hiszen a film lett a Marvel első egymilliárd dolláros bevétele.

Az is kiderült, hogy az új filmeket nem a Végtelen háború és a Végjáték rendezői, Joe és Anthony Russo fogják elkészíteni. Kevin Feige a Deadline-nak azt nyilatkozta ennek kapcsán:Nincs közük hozzá. Szerintem nagyon egyenesek voltak ezzel kapcsolatban. Szeretjük őket, ők is szeretnek minket, és szeretnénk találni valamit, amit ismét együtt csinálhatunk, de nem ezek a filmek lesznek azok.

 

Nyitókép: Marvel Magyarország

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vastaps
2022. július 25. 15:40
...lassan X-em az egessz mandinert a francba.
vastaps
2022. július 25. 15:38
Aztakurvabazdmeg.
Teringettét
2022. július 25. 13:57
Kellenek is, mint apró kavicsok a lencsefőzelékbe.
emesealma
2022. július 25. 13:29
Ez most komoly? Én tényleg nem értem. Tulajdonosváltás volt a Mandinernél vagy mi van? A szégyen legalja kezd lenni, de komolyan. Lassan egy polcra kerültök a Blikkel és az Origoval is. Nagyon-nagyon szomorú ez. Nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!