Dzsesszkoncertek és a Kigyóasszony – Kezdődik a Szentendrei Teátrum

2018. július 01. 09:52

Színes programkínálattal, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes előadásokkal indul hamarosan a Szentendre Teátrum. Tizenegy napon át 25 produkció lesz látható.

2018. július 01. 09:52

Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum: július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több magyarországi bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás, valamint dzsesszkoncert.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyarországi bemutatók sorát és a teátrum évadát Lucas Hnath Nóra II. rész című darabja nyitja, amely Ibsen Nórájának folytatása: a főhős tizenöt év után tér vissza azokhoz, akiket elhagyott. A Broadwayn sikerrel futó darabot az Orlai Produkciós Irodával közösen mutatják be Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili főszereplésével, Galgóczy Judit rendezésében. A darabot július 6-án, 7-én, 13-án és 14-én láthatja a közönség.

Carly Wijs Mi és ők című darabját (amely Londonban fut sikerrel) a magyar közönség szintén Szentendrén láthatja először. A beszláni túszdrámát két fiatal szemszögéből feldolgozó előadást, amely szeretetről, hatalomról, az erőszak elviselhetetlenségéről és általános emberi értékekről szól, Fehér Balázs Benő rendezésében tűzik műsorra. A Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadásában László Lili és Vilmányi Benett játssza a főszerepet, a darab július 21-én és 22-én látható.

Carlo Gozzi fordulatos meséje, A Kígyóasszony egy halandó herceg és egy halhatatlan tündér szerelmének története, augusztus 2-án és 3-án látható. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), a Zeneakadémia, a MOME és a Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös bemutatóját, az élőzenekarral előadott zenés színházi mesét (amely felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott) Varga Bence állítja színpadra.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2018. július 02. 08:18
"Színes programkínálattal, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes előadásokkal..." Vajon a dicsekvésből jeles szerző látta mostanában, hogy milyen állapotban van a sétány és úgy általában a belváros? Romos házak, toldozott-foltozott útburkolatok, táblarengeteg és a kínai gagyi tengere. Barcsay Jenő, ez az egykori pedáns, dolgos ember forog a sírjában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!