Már meg is vették Az összeomló birodalom tévés jogait

2017. március 31. 13:12

Jó hírekkel jelentkezett John Scalzi a blogján: új űroperája, Az összeomló birodalom egy hét után több sikerlistán is előkelő helyezést ért el, ráadásul a tévés jogait is megvették. Az USA Today Bestseller-listáján, ami minden könyv puha- és keményfedeles kiadásait is követi, a huszonötödik helyen áll; itthon, a Bookline listáján pedig egyébként huszonkettedik.

2017. március 31. 13:12

Diadalittas blogposztot tett közzé John Scalzi, akinek egy hete új űroperája jelent meg világszerte, így Magyarországon is az Agave Könyveknél – mi már olvastuk is. Az amerikai szerző posztja szerint soha egy könyve nem kezdett még ilyen jól az eladási listákon, és már most több fogyott belőle, mint néhány könyvéből az első év alatt. Az összeomló birodalom a Bookscan keményfedeles sci-fi listáján első, minden keményfedeles könyvet összevetve pedig tizenhetedik; az Audible heti hangoskönyv-listáján második; az USA Today Bestseller-listáján, ami minden könyv puha- és keményfedeles kiadásait is követi, a huszonötödik. A könyv egyébkén itthon, a Bookline sikerlistáján jelenleg a huszonkettedik.

Scalzi másik nagy híre pedig az, hogy nem csak a sikerlistákon teljesít jól a könyv, hanem már a televíziós jogokat is eladták. Ez ugye nem jelenti azt, hogy a közeljövőben sorozat is lesz belőle (a Vének háborúja jogai is elkeltek már, mégsem láttuk még a sorozatot), csak azt, hogy valaki máris lecsapott rá. Egyedül talán Vox Day, a Hugo-díj megzavarására szerveződő Rabid Puppies kampány, illetve az amerikai alt-right egyik hangadója lehet szomorú: a kiadója publikált ugyanis egy, Az összeomló birodalomra emlékeztető címlappal és címmel dolgozó könyvet egy bizonyos Johann Kalzitól, de az egyelőre nem fogy úgy, mint Scalzié.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!