Felfedezetlen kincs: a szlovákiai Tokajt méltatja a New York Times

2016. augusztus 19. 17:29

Terjedelmes cikkben foglalkozik a szlovákiai Tokajt alkotó pár településsel a New York Times, felfedezetlen kincsnek és a magyarországi Tokaj-Hegyalja árnyékában lévőnek nevezve a kevesebb, mint 1000 hektárnyi szőlőterülettel rendelkező területet.

2016. augusztus 19. 17:29

A New York Times augusztus 21-i print kiadásában fog megjelenni Miroslava Germanova A Szlovákiában egy borvidék rivaldafényre vár című írása, ami nemrég került fel a lap internetes oldalára. A Pozsonyban élő, nemzetközi lapoknak dolgozó újságíró cikkét azzal kezdi, hogy a jelenleg Szlovákiában található borvidék településein hiába vár bárki is franciaországi és olaszországi élményeiből kiindulva nagy életet, turistákat és profin kiépített borturizmust, ne tegye, a világ fontos borvidékei között ugyanis csak a magyarországi Tokajt tartják számon. „Ám a szlovákiai Tokaj, amely valaha a Magyar Királyság része volt, a magyar Tokaj árnyékában maradt” – írja a szerző.

Jaroslav Macík borász a New York Times-nak nyilatkozva azt mondta, a szlovákiai Tokaj felfedezetlen kincs. A Körkép hírösszefoglalója szerint az amerikai napilap a tokaji édesborok készítéséhez szükséges alapanyag és technológia ismertetése mellett említést tesz arról is, hogy a borvidék Szlovákia délkeleti részén található, Kassától megközelítőleg egy órányi útra. Emellett további érdekességként azt is kiemeli, hogy a szlovákiai Tokaj, a sokkal fejlettebb magyarországi Tokajjal szemben jóval olcsóbb.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. október 31. 19:07
Nem egészen. Orbán gőzerővel dolgozik a kérdésen, de sajna ki kell várjuk a világpolitika fordulását. Fejjel falnak menni nem kifizetődő, sőt kontraproduktív, mint pár pár elmebátorodott jobbikuss vizionálni szeretné. A politika nem az eccerű arcoskodó áljobboldaliak képességeire van szabva!...
békalepcse
2016. október 31. 19:07
Ott is Magyarok laknak, akik vállára kívánnak állni a szlotákok szöges cipellővel...
Ultra2015
2016. október 08. 22:40
"A Szlovákiai Tokaj jóval olcsóbb"... hát ha az amcsi olcsón akar, akkor menjen Kínába ott még olcsóbb. A SZLOVÁK AZÉRT OLCSÓ MERT NEM EREDETI!
Energetikus
2016. október 08. 22:40
hát igazándiból Tokaj van - se szlovák, se magyar ... - de az újságíró mindig azt dicséri, amivel éppen megkínálták ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!