Széll Tamás a norvégokat várta az első helyre

2016. május 12. 21:21

Széll Tamásban azután merült fel a győzelem gondolata, miután bejelentették, hogy a norvégok második helyezést értek el. A Bocuse d'Or Europe győztes magyar séf elmondta: a hal és a hús közel tökéletesen sikerült a versenyen, és a konyhazsűrik a tálalás után tülekedtek, hogy kóstolhassanak.

2016. május 12. 21:21

A skandináv mezőnyt, főként a norvég csapatot tartotta esélyesnek a győzelemre a Bocuse d'Or európai döntőjében Széll Tamás séf, aki csapatával végül megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenyének budapesti kontinensdöntőjét. Széll Tamás az M1 aktuális csatorna csütörtök esti adásában elárulta, hogy amikor a norvégok lettek a másodikak, csak akkor merült fel benne a gondolat, hogy nekik kell hazavinniük az első díjat.

„Amikor végeztünk a munkával, és azt gondoltuk, hogy a hal és a hús is közel tökéletes állapotban készült el, akkor nagyon sok mindent elárult az, hogy a konyhazsűrik tülekedtek a backstage-ben, hátul a konyha mögött, hogy egy kis maradék húst vagy szószt kóstolhassanak” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a verseny során szervezetten és tervszerűen tudtak dolgozni.

Mint mondta, a kecsegét bátran ízesítették, többek között finomra vágott savanyított medvehagymával, amelyet barnított vajjal kevertek össze. Azon, hogy a jövő évi lyoni világdöntőre milyen ételeket készítsenek, még nem gondolkodtak, de már most feljegyzéseket készítettek, hogy a konyhai munkát még jobban tökéletesítsék, és jövőre még több pontot érjenek el – tette hozzá Széll Tamás.

Az egyik legjobb európai döntő volt

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke kiemelte, hogy a konyhai zsűri adta a legtöbb pontot a magyar csapatnak. A zsűri a csapatmunkát, a szervezettséget, a tisztaságot értékelte, és 20 pontból 18-at ítélt Széll Tamás csapatának.

Hangsúlyozta, hogy erős és kiegyensúlyozott volt az idei mezőny, a verseny megszervezése pedig igazi csapatmunka volt. Mint mondta, Jérôme Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia szerint a budapesti verseny volt az egyik legjobb európai döntő a Bocuse d'Or történetében.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. november 05. 14:09
Hungaropesszimista gyökér e vagy?
egysegelem
2016. május 13. 15:15
Most oszinten, nem azert nyert mert hazai palyan futott? :D
Polly néni
2016. május 13. 14:21
Én örülök a magyar győzelemnek, gratula. De, nem kedvelem a főzőversenyeket, műsorokat. Arról nem is beszélve, hogy drága jó nagynénémnél senki nem tud jobban főzni... :)
Adella
2016. május 13. 14:21
Klikkvadász! De hasonlít Aczélra is, aki szerint ha 5 méterrel hosszabb az uszoda, nem Gyurta nyer Londonban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!