Fantorzio: az újságosokhoz is bevinnék a ponyvairodalmat

2016. május 05. 08:58

Fantorzio néven újságosoknál elérhető, illusztrált krimi-, fantasy- és horrortörténeteket közlő ponyvalap indulhat jövőre. A szerkesztőség azonban már most szívesen várja a kéziratokat is, főleg a fent megjelölt műfajokban. „Ez egy merész vállalkozás lesz a részünkről, amihez sok-sok türelmet, még több támogatást és természetesen zseniális műveket kérünk tőletek!” – írták.

2016. május 05. 08:58
Pintér Bence

Nem egyszer fordult már elő velem tényleg, hogy utazás előtt, vagy csak úgy általában ott tébláboltam az újságosnál, és kerestem valamit, amit szívesen olvasnék. A közéleti lapok tartalmát már olvastam az interneten, a történelmi kiadványokét tanultam az egyetemen, Galaktikát egy ideje nem vásárolok, a képregényválaszték pedig nem kifejezetten bő. Szóval legtöbbször üres kézzel távoztam, és inkább egy könyvbe temetkeztem. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

A Fantorzio csapata ugyanis mintha csak az én újságosnál érzett nyomoromat akarná feloldani, arra vállalkozik, hogy hamarosan egy krimivel, horrorral és fantasyvel foglalkozó, illusztrált ponyvalapot vigyen be az újságosokhoz:

Voltál már úgy, hogy utazás előtt ott tébláboltál az újságosnál, mert szerettél volna valami olyan kiadványt találni magadnak, ami végre nem bulvártartalmakkal, nem életmódtanácsokkal, nem napi politikai vagy gazdasági kérdésekkel akar elhalmozni, hanem egyszerűen csak szórakoztatni akar úgy, ahogy azt elvárnád egy ponyvalaptól? Mert épp nem vágysz többre egy izgalmas kriminél, vagy egy a fantasy-regények mezsgyéjén haladó mesénél, esetleg egy borzongató horrorsztorinál? Segítünk: nincs ilyen kiadvány a piacon. MÉG!


A szerkesztőség kifejezetten várja a magyar szerzők kéziratait is a fent megjelölt műfajokban. Ez azt jelenti, hogy „lányregényeknek, ifjúsági regényeknek, gyerekmeséknek, sci-fi történeteknek”, illetve „romantikus-vámpíros, romantikus-zombis, romantikus-bármilyen” írások szerzői máshol kell keressék maguknak a felületet. A kiadásra érdemesnek talált szerzőknek azonban honoráriumot is ajánlanak majd a lehetőségekhez mérten.

Az első szám legkorábban 2017-ben fog megjelenni, de a Fantorzio Facebook-oldalán lehet követni a projekt alakulását.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SCFI
2016. május 08. 22:01
Ponyvában érdekel a külföldi mű, magyar szerzőtől NEM. Amit eltudnék fogadni az egy Rakéta stílusú hetilap,lenne benne agy folytatásos ponyva...a többi meg ˝irodalom˝lenne.
kálmi
2016. május 05. 19:27
Tocsogjunk még inkább a trutyiban, ez a cél. Akkor már inkább a lányregény, mint az erőszakra hangolás! Ezt nem szabadna hagyni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!