Bacsó András: A világ legnemesebb édesborát szolgálom

2016. április 29. 23:15

Mindig hittem abban, hogy újra lehet álmodni, hogy újra lehet alkotni azt a magyar borászatot, amely az elmúlt évszázadokban naggyá tette és európai rangra emelte a magyar bort, mondta Bacsó András a borászok borásza díj átvételekor.

2016. április 29. 23:15

Bacsó András lett idén a borászok borásza. A Tokaj Oremus birtokigazgatójának köszönőbeszédéről a Borászportál készített videót:

Magyarországon egy különleges adottságnak vagyunk a kezelői. Fantasztikus talaj, fantasztikus klíma és fantasztikus kultúra határozza meg az életünket. Számomra az egész életben talán az volt a legnagyszerűbb, hogy mindig hittem abban, hogy újra lehet álmodni, hogy újra lehet alkotni azt a magyar borászatot, amely az elmúlt évszázadokban naggyá tette és európai rangra emelte a magyar bort és a magyar bor legkitűnőbb képviselőjét, a tokaji bort.

Bárhová megyek a világban, egyvalami biztos, hogy ha kimondjuk, hogy magyarok vagyunk, Magyarországról jöttünk, eszükbe jut a tokaji. Ha kimondjuk a szót, hogy nemes édes bor és hogy Tokaj, az emberek Magyarországra gondolnak. A világ legnemesebb édesborának vagyok szolgája, hiszen az én életemben az adatott meg, hogy egy birtokon dolgozom. Nem önmagam ura vagyok, hanem egy birtokot képviselek, egy birtokon próbálok meg egy filozófiát megvalósítani.

Ez életem legnagyobb kihívása és legnagyobb érdeme talán.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!