Villány fehérborokat is hoz idén a VinCÉ-re

2016. február 24. 17:11

Villányi Franc bemutatóval, mesterkurzussal és villányi fehérborokkal készül a villányi borvidék az ország egyik legismertebb borszakmai rendezvényére, a VinCE Budapest Wine Show-ra.

2016. február 24. 17:11

A villányi borvidék 18 pincészete, március 3. és 5. között a VinCE Budapest két standján (91-92) ismerteti meg a termőtáj büszkeségét, a Villányi Franc-t a luxushotelbe érkező borbarátokkal. Március 5-én, szombaton Rod Smith MW moderálásával, a Villányi és más franc-ok mesterkurzuson Horkay András nyolc Villányi Franc-nal mutatja be, hogy miért került a cabernet franc Villány zászlajára.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület lapunknak küldött sajtóközleményéből kiderül: a cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtaborként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad. A szőlő immár az ültetvények 14 százalékát teszi ki Villányban. A Villányi Franc az elegancia, a harmónia, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is, áll a helyi borút közleményében.

A VinCÉ-n bemutatandó borok a prémium minőség előírásait is meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ha) származnak, átlagban közel két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba. „Nem titkolt célunk, hogy bárki, aki Villányi Franc-ot kóstol, azt érezze, hogy a cabernet franc valóban Villányban találta meg természetes otthonát” – írják.

Siklósi fehérek is érkeznek

A villányi borvidék nyugati, siklósi része nem is olyan régen még fehérborairól volt híres. A villányiak szeretnék megmutatni, hogy a talaj és az éghajlat kiváló fehérborok készítéséhez is lehetőséget nyújt. A VinCE Budapest 89-es standján 11 pincészet 11 fehérborát kóstoltatjuk majd, bepillantást engedve a borvidék sokszínűségébe.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!