Elektromos fogkefe, ami jutalompontokat is ad

2016. január 17. 08:46

A Kolibree a fogmosást a gamifikációval keverve segíti a gyermekek fogazatának a megőrzését. A CES 2016-on nagy sikernek örvendett ez a Dolgok Internetéhez kapcsolódó szájhigiéniás megoldás, de nemcsak a fogorvosok körében.

2016. január 17. 08:46

Egy francia cég a Kolibree a fogmosást próbálja új dimenziókba helyezni némi gamifikációval. Ha rendesen megmossa a gyerek a fogát az elektromos fogkeféhez adott mobilos játékban kap mindig új jutalompontokat. Nem más ez, mint a Dolgok Internetének orális megvalósítása, hiszen a fogkefe használatát ellenőrzi a mobil applikáció, ami a Kolibree-hez jár. Vagyis ha nem mossa meg rendesen a fogait, maradnak lepedékes területek a szájában, nem kapja meg a potenciálisan elérhető maximum pontot a fogmosás végén. Az elektromos fogkefe Bluetooth kapcsolaton keresztül küldi az adatokat a fogkefe fejébe elrejtett 3D szenzoron keresztül, a fogmosást pedig egy ultrahangos letapogatás figyeli (a lepedék méretét figyeli a fogmosás alatt tulajdonképpen).

A Kolibree Kid gyermekfogkeféhez a Rabbids Invasion játék tartozik alapból, itt szerezhetnek jutalompontokat. Ez nemcsak a gyerekeke ösztönzi a helyes fogmosás megtanulására, hanem a szülők is látják mennyire mossa meg akkurátusan a fogait a csemetéje. Természetesen valós időben is lehet követni a szenzorok segítségével hogy áll a fogmosás pillanatnyi helyzete és ha ki is maradtak fogrészek azokat is meg lehet mosni vele később is. A cél az, hogy egyhuzamban sikerüljön a tökéletes fogmosás kivitelezése már a gyermekkorban, felnőttként ne mű, hanem saját foggal rendelkezzen majd.
 
 
Hogy ne csak a gamifikációval ösztönözzék a gyermekeket a Delta Dental egy családi szettet is kihozott a Kolibree-ből. A tinédzsereknek a Rage Against The Zombies játék dukál már, de vannak más játékok is, a 3–6 évesek La Fontaine meséinek játékos feldolgozását kapják, a 6–12 évesek pedig a Dive Olly Dive játékot. A felnőtteknek viszont sajnos nem jár ilyen jutalompontos rendszer már, feltételezik, hogy ők már tudnak rendesen fogat mosni vagy protézissel rendelkeznek, hiszen megszaporodott már a szájukban az idegen anyag. Más cégek is gyártanak ilyen okostelefonos elektromos fogkefét, mint például a Oral-B, de ott nincs lehetőség a gamifikációra. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!