Az emberi fejátültetés már lehetséges

2015. november 03. 07:32

Dr. Sergio Canavero olasz idegsebész két év múlva elvégzi az első emberi fejátültetést egy önként jelentkező páciensen. Nyílt titok, hogy már a hatvanas években állatokon is végeztek hasonló műtétetek.

2015. november 03. 07:32
David Pescovitz

Dr. Sergio Canavero olasz idegsebész azt állítja már készen áll arra, hogy az első sikeres emberi fejátültetést kivitelezze 2017 decemberében, sőt már meg van az önként jelentkező, az izomsorvadásban szenvedő Valerij Szpiridonov is a műtétre. Sokan nem tudják, hogy már a múlt század hatvanas éveiben kísérleteztek fejátültetéssel, igaz kutyákkal. Dr. Robert J. White és kollégái a Cleveland Metropolitan Hospital-ban ebek fejét ültette át sikeresen (az állatok ideig-óráig, de túlélték a kísérletet és testi és agyi funkcióik is rendeltetésszerűen működtek). A hetvenes években már egy másik emlősön a rézusz majmokon próbálták ki a fejtranszplantáció működését a gyakorlatban. A The Midnight Archive felvételén Dr. White beszél a fejátültetés orvosi kihívásairól és etikai problémáiról (hiszen nem ugyanaz a személyiség marad a megoperált páciens a műtét után), sőt arról is, hogy tudomása szerint a Szovjetunióban is végeztek hasonlóan sikeres kísérleteket állatokkal már a hetvenes években.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!