Robotcsótány a Fekete Pénteken

2015. november 27. 07:41

A biohekkelés népszerű tudomány, mi más lenne alkalmasabb az oktatására, mint egy mobillal irányítható élő csótány.

2015. november 27. 07:41
Bryan Clark

A csótány a biohekkerek állatorvosi lova lett, mindenhol elérhető a panellakások és a belvárosi, de a budai elit lakásaiban is szívesen telelnek. A robotcsótány előállításához tehát az alapanyag adott, igaz kezdők az állatkertben látható perui óriással sokkal jobban fognak majd boldogulni, könnyebben rá lehet szerelni az elektronikát, illetve eltalálni azokat az idegeket a kitinpáncélja alatt, melyekkel kezes báránnyá változtathatjuk át a büdös dögöt. A legfontosabb dolog sajnos még nem elérhető, jelenleg a Kickstarteren koldulnak rá pénzt, a „biohekker kit”, amiből robotot varázsolunk az undorító rovarból. De jövőre már kapható lesz, kicsit későn ébredtek a Roboroach-os fiúk. Ebben egy Bluetooth-os chip van és egy preparáló készlet, amivel az élveboncolást tudjuk végrehajtani a átlényegülésre kiválasztott csótányegyeden. 

Ez nem annyira bonyolult dolog, a lényege az, hogy ügyesen helyezzük rá a hámot. A csótányt jeges fürdőbe téve el lehet kábítani egy rövid időre, majd a háti izmaiba szúrva az érintkezőket (figyelve a pontos  illesztésre, hogy meglegyen az idegi kapcsolat és blokkolni tudjuk az agyát) tudjuk az antennát is felhelyezni a potrohára. Ha minden sikerült és a csótány is túlélte a műtétet, akkor aktiválva a Bluetooth kapcsolatot és párosítva a rovart máris kezdődhet a móka, az okostelefonunkkal, mint a Mario és a varázslóban Cipolla kápráztathatjuk el az anyósunkat és a gyermekünket, hogy mi lettünk a Csótányok Ura. Az egész csak 99$-ba fog kerülni, vagyis ahhoz már elég drága, hogy játéknak nevezzük, de olcsóbb is, mint valamilyen komolyabb ict használati eszköz. Mindenesetre biológia tanároknak és a gyermekkorukban maradt retardált felnőtteknek, akik például ma is kisvasutakkal és modellekkel játszanak kiválóan alkalmas játékra. De ne feledjük a legjobb eszköz gonosz anyósok és öreg mindenbe belepofázó szomszédasszonyok móresre tanítására is, nem feledve a munkahelyi pletykás kolléganőket sem, akik valószínűleg egy életre meg fogják tanulni ki az úr az irodában. Női főnök esetén nem biztos, hogy jól járunk, de egy próbát mindenképpen megér mennyire trendi csávók vagyunk és lelkünkben még egy gyermek rejtekezik. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!