Philip K. Dick is beköszön az októberi Galaktikában

2015. október 01. 11:41

Philip K. Dick novellája szemügyre vesz egy könyvet, és azon keresztül mutatja be az idegenek állandó jelenlétét; Domingo Santos víziójában a friss levegő már csak a gazdagok kiváltsága; Ann Halam ifjúsági elbeszélése a játék és a valóság menthetetlen és tragikus összefonódását mutatja be. Megjelent az októberi Galaktika.

2015. október 01. 11:41

A Galaktika szerkesztőségében már most, az újságárusoknál jövő héttől vásárolható meg a Galaktika magazin 307. száma, melyet Eddy C. Bertin Cthulhu-történetének befejező része nyit: ebben a főszereplő találkozik az általa keresett és rettegett lényekkel. Philip K. Dick novellája szemügyre vesz egy könyvet, és azon keresztül mutatja be az idegenek állandó jelenlétét. Domingo Santos víziójában a friss levegő már csak a gazdagok kiváltsága, a többieknek marad az egyaránt ártalmas szennyezett vagy a túltisztított. Ann Halam ifjúsági elbeszélése a játék és a valóság menthetetlen és tragikus összefonódását példázza. Egy magyar stalker naplójából olvashatjuk az Aranyifjú történetét. Robert J. Sawyer írásában Kata Bindu, a Régi Világ kísérti az újat, de semmiképpen nem lehetséges a visszaút. Philip José Farmer nem is túl távoli jövőjében az állatok zöme kihalt, ám az emberek szóhasználatában megmaradt a nyomuk. A havi retro Pamela Sargent „Kopár világ” című novelláját eleveníti fel.

A magyar szerzők közül Kovács Attila az emberiségnek az idegenektől kapott csodálatos ajándékát mutatja be, Körtvélyes Ákos pedig az 1956-os eseményekhez nyúl egy lázadó fiú élete kapcsán. Brian Wood és Ryan Odagawa képregénye a Star Wars-univerzum egy eddig elmeséletlen részletét mutatja be: Merénylet Darth Vader ellen.

A szférák zenéje Arjen Anthony Lucassen metál súlyosságú űroperáiba ad bepillantást. A Kapcsolatfelvétel a Puli Meetup rendezvényéről számol be. A filmrovat azt állítja, támad a 80-as évek; nosztalgikus várakozás övezi az új Alient. A tudományos főanyag „visszatér” a jelenbe, sokak kedvenc filmjének tárgyait, technikáit járja körül a mai valóság tükrében. A lapban olvashatók még érdekes írások életmentő víztisztítóról, dupla mosógépről, autonóm autóról, valamint Dustin Yellin művészetéről. Az XL-kiadás Jack Williamson regényének (A fekete nap) befejező részét tartalmazza.

Az októberi számtól a lapban található QR-kód leolvasásával egy játékban vehetnek részt az olvasók, melynek nyereménye 1-1 darab a Metropolis Media négy legújabb könyvéből (2001 elveszett világai, A duplikátor gyermekei, Iscambe erdeje, Égj, Inkvizítor).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!