Október 15-től várja a Kereskedőház az aszúszemeket

2015. október 13. 16:56

Az állami Tokaj Kereskedőház a honlapján tette közzé, hogy október 15-én kezdi meg az aszúszemek felvásárlását Tokaj-Hegyalján. A tavalyi árakhoz képest az I. osztályú aszúszemek ára emelkedett.

2015. október 13. 16:56

A Tokaj Kereskedőház közleményben jelentette be, hogy október 15-én megkezdi az aszúszemek felvásárlását a tokaji borvidéken. Az állami pincészet az aszúszemeket a Szegiben lévő pincéjénél veszi át a szőlőtermelőktől minden nap 12-től 17 óráig.

A pincészet az aszúszemeket kategória szerint veszi át. A II. osztályú aszúszemek kilogrammjáért a Kereskedőház 2000 forintot, míg az I. osztályú szemekért 2500 forintot fizet kilogrammonként a pincészet. A tavalyi árakhoz képest a II. osztályú szemek kilogrammonként ára változatlan maradt, míg az I. osztályú szemek ára 100 forinttal emelkedett. Az aszúszemeket a pincészethez csak tiszta szüretelő ládában lehet a szegi pincéhez vinni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!