Megnyílt a 3D Akadémia

2015. október 12. 20:07

Ma délután megnyílt Magyarország első 3D nyomtatótechnológiai oktatóterme, a 3D Akadémia.

2015. október 12. 20:07
Admin

Sok más technológiához hasonlóan, a 3D nyomtatásban rejlő potenciál is az oktatáson keresztül valósulhat meg. Oktatás nélkül egyetlen hoigh tech sem éri el azt a kritikus tömeget, amely a mainstreammé válás egyik alapfeltétele.

E felismerés - és nemzetközi trend - jegyében ma délután megnyílt Magyarország első 3D nyomtatótechnológiai oktatóterme, a FreeDee Printing Solutions MakerBot Innovációs Központtal felszerelt 3D Akadémiája (Szentkirályi u. 8).

Simó György, a FreeDee ügyvezető igazgatója azt is bejelentette, hogy október 1-től a hazai desktop 3D nyomtatás két meghatározó szereplője, a FreeDee és a parametrikus munkáiról ismert Szabó Péter nevével fémjelzett Gigamax 3D együtt folytatja működését.

Az új oktatóterem (és eszközparkja) vállalati tréningektől egyetemi képzésekig, nyílt kurzusokig különféle aktivitásoknak ad helyet. 3D modellezésben, szkennelésben és nyomtatásban indulnak a MakerBot oktatási anyagát (Makerbot in the classroom) is felhasználó alapszintű tanfolyamok, a későbbiekben pedig haladó szintűeket is terveznek. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!