Borhamisítási botrány rázta meg Chablis-t

2015. május 18. 09:14

A francia rendőrség vádjai szerint 2004 és 2014 között burgundiai, Loire-völgyi, Rhone-vidéki és dél-franciaországi borokkal házasította össze chablis-i borait a Maison Fromont birtok. A tulajdonost és a szállítmányozó céget is letartóztatták.

2015. május 18. 09:14

Olyan botrány rázza meg Chablis-t, amilyenre még tán nem volt példa, írja a Borravaló. A francia rendőrség letartóztatta ugyanis Jean-Claude Fromont-ot, a Maison Fromont tulajdonosát. A vád szerint a pincészet burgundiai, Rhone-vidéki, Beaujolais-i, Loire-völgyi és dél-franciaországi területeiről származó borokkal házasította össze 2004 és 2014 közötti Chablis-jait, ami a franciaországi eredetvédelmi rendszer komoly megsértésének számít. A Borravaló arról is ír, hogy nemcsak az 1972-ben alapított birtok vezetőjét, hanem a borokat szállító cég igazgatóját is letartóztatta a francia rendőrség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!