Féléves előkészítő képzést indít Geisenheim

2014. december 02. 11:21

Féléves előkészítő programot indít a világ egyik legismertebb borászati egyeteme. A Rajna völgyében, Geisenheimben található intézmény a programra közép-kelet-európai, és kifejezetten magyar hallgatókat keres: német nyelvtanfolyam és egy borászati szakmai gyakorlat várja majd őket. Február közepéig kell jelentkezni.

2014. december 02. 11:21

A Hochschule Geisenheim University is felfigyelt egy ideje arra, hogy a Kárpát-medencében új lendületet vett a rendszerváltást követően a szőlészet és a borászat. Tokaj német szemmel nézve ma már nem egzotikus legenda, hanem potenciális világsiker. Nemcsak technológiailag készülnek egyre jobb minőségű borok a szovjet érát jellemző tömegtermelés után, a szőlőben is szemléletváltás zajlott, és a borkultúra is egyre meghatározóbb része a környékbeli országok arculatának. Arról nem is beszélve, hogy ismert magyar borászok, mint ifj. Heimann Zoltán és Dúzsi Tamás is tanultak itt.

Ezt felismerve a geisenheimiek a 2015 októberében induló, német nyelvű szőlészet-borászat, az italtechnológus, valamint a borászatra fókuszáló nemzetközi gazdálkodás bachelor képzésükre keresnek olyan közép-kelet-európai diákokat, akik a képzés megkezdése előtt szívesen részt vennének egy az iskola elkezdéséhez mindenképpen szükséges B2-es német nyelvtanfolyamon, valamint egy széleskörű szakmai gyakorlaton, amely a Rheingau valamely borászatában vagy egy környékbeli italüzemben zajlana.

Ez a geisenheimiek most indult Pre-Study programja. A program az idén érettségizők előtt is nyitott: ők később, a nyár folyamán kezdhetnek, és nekik a 24 hét helyett egy 12 hetes gyorsított vagy rövidített gyakorlaton kell résztvenniük. A német felsőoktatásban való részvételhez szükséges dokumentumokról itt lehet érdeklődni

A Rheingau borvidék szívében, Geisenheimben jelenleg körülbelül 1200 hallgató vesz részt bachelor képzésben. A diákok az itt szerzett magasfokú és világszerte elismert végzettséggel jó eséllyel találnak munkát a világ minden pontján. A modern felszereltségű laborok, előadók és médiatermek, a főiskola saját borászata és italtechnológiai központja, a több mint 30 hektáros szőlőterület, valamint a gyümölcs- és zöldségtermesztésre használt üvegházak megfelelő színhelyet biztosítanak az intenzív gyakorlatorientált, de magas színvonalú képzéshez. A tandíj körülbelül 300 euró félévenként, ami többek közt magába foglal egy helyi bérletet, amivel egész Hessen tartományban korlátlanul lehet utazni, távolsági és helyi busz- és vasúti járatokon is.

A program legkésőbb március végén indul, így akit érdekel a lehetőség, legkésőbb február közepéig tud jelentkezni a [email protected] címen, akár magyar nyelven is. A program magyar nyelvű brosúrája ezen az oldalon érhető el. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!