Nagy kedvenc az édes vörösbor

2013. március 13. 18:31

Feljövőben vannak a fehérborok, de a fogyasztók továbbra is az édesített vörös asztali borokat kedvelik, ezek pedig nem a minőségi kategória képviselői - mondta az Agrármarketing Centrum vezérigazgató-helyettese egy szerdai soproni szaktanácskozáson.

2013. március 13. 18:31

Simon Péter szerint a hazai bormarketing helyzetét nehezíti, hogy a termelők oldaláról sok esetben hiányzik a forrás és a hajlandóság, a fogyasztóknál pedig a borral kapcsolatos alaptudás. A magyar fogyasztók nagyon szeretik a fesztiválokat, a borágazatnak azonban nem kell olyan problémával küzdenie, mint a pálinkásoknak, hogy a minőségi termékeik hatvan százaléka ilyen rendezvényeken fogy - közölte a szakember.

Bormarketingre tavaly, akárcsak 2011-ben, 800 millió forintot fordított az AMC, ennek egyik eleme volt egy három helyszínes rendezvénysorozat, egy 22 epizódos tévésorozat, egy országos támogató kampány, valamint az éttermi borfogyasztást népszerűsítő projekt.

A 2012-es év egyik sikereként említette Simon Péter, hogy - 50 ezer és 200 ezer forint közötti összegért - felvásároltak több, a magyar borra utaló, jellemzően egyébként nem is használt internetes címet, s az azokra érkező forgalmat a bor.hu domainre irányították, amelyet a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületétől szereztek meg. Elmondta, hogy az idén megismétlik az öt évvel ezelőtt végzett átfogó bormarketing-kutatást.

Az illusztráció Rippl-Rónai József Apám és Piacsek bácsi vörösbor mellett című 1907-ben készült festménye. Elemzést itt olvashatnak róla.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti forrasztékón
2013. április 22. 05:07
"édes vörösbor" nem létező fogalom - az édes portói is likőr inkább mint bor
Nannyó
2013. március 15. 00:40
Abszolut tanulatlan vagyok borkérdésben, tudod, amolyan félázsiai :)))) Én is a vacak édes vörösbort iszom meg, karácsonykor és húsvétkor, egy-pohárkával. Ez már alkoholizmus, nem?! :))) Csak tippelni tudom, hogy amiket emlegetsz, azok valami olasz borok... talán...
WLaci
2013. március 15. 00:40
Nekem mindent megmagyarázott, amikor valami dokfilmben láttam Viktor ízléstelen lakását belülről. Ezek vagyunk.
kunzoo
2013. március 15. 00:06
Arra emlékszem hogy a kedvenc bor a "lapátos" (a füredi szoborról nevezték el) volt körünkben (szülők, rokonság) ami egy egyszerű száraz fehéror volt. A másik favorit a "hipermangán" színű Kadarka volt talán sillernek lehet nevezni. A spanyolok csinálnak ÉDES ROZÉT!!! az olcsó taknyokat meg az olaszok küldik. Pedig ott állítólag van borkultúra...na persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!