Ákos és a Tankcsapda is fellép a Pécsi Egyetemi Napokon

2013. március 12. 14:32

Több mint 70, elsősorban zenei produkciót kínálnak a Pécsi Egyetemi Napok (PEN), amelyekre április 24. és 27. között kerül sor a baranyai megyeszékhelyen.

2013. március 12. 14:32

Gellai Gergő, a PEN szervezője kedden Pécsen, az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a volt bőrgyár területén sátrakban és ipari csarnokokban mintegy 30 zenekar és 20 DJ mutatkozik be a közönségnek, amelyet a zenei élmény mellett tárlatokkal és speciális installációkkal is szeretnének lenyűgözni. Hozzátette, hogy a 60 millió forintból, azon belül a Pécsi Tudományegyetem (PTE) 15 millió forintos támogatásából megrendezett fesztivál várhatóan napi 5 ezer embert vonz majd. A programsorozat keretében fellép Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Brains, Péterfy Bori & Love Band, a Heaven Street Seven, valamint az Irie Maffia is.

Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese arról szólt, hogy az intézmény vezetése támogatja a PEN rendezését, mert fontosnak tartja, hogy a diákok a felsőfokú tanulmányaik alatt ne csak tudást, hanem életre szóló élményeket is szerezzenek, és a kapcsolataikat is építsék. Pintér Mihály, a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke hangsúlyozta: az egyetemi napoknak kiemelt szerepük van a diákok kulturális igényeinek kielégítésében, a rendezvénysorozatot azonban utoljára 2010-ben, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa projekt évében sikerült megrendezni.

Beck Zoltán, a 30Y frontembere elárulta, hogy mivel a zenekar a Szentimentálé című lemezének dalaival turnézik, nem vesz részt a PEN-en, de örömének adott hangot, hogy a fesztivál befogadja a PTE Zenélő Egyetem programjának rendezvényeit. Megjegyezte, a könnyűzene és a hozzá kapcsolódó kulturális, társadalmi, gazdasági jelenségek vizsgálatára, a zenei alkotófolyamatok ösztönzésére, tehetséges előadók, zenekarok bemutatkozási lehetőségének biztosítására tavaly indult kezdeményezés a harmadik szemeszterénél tart, és 7 kurzusának már több mint 200 hallgatója van. Kovács Ákos azt mondta: Pécs lesz a tavaly októberben megjelent, 2084 című szólóalbumát bemutató idei turnéja első állomása. 2013-ban elsősorban nagy fesztiválokon lép fel, de tervezi, hogy még ebben az évben visszatér a baranyai megyeszékhelyre egy másik előadással.

A sajtótájékoztató érdekessége volt, hogy annak keretében, a bőrgyárban, az újságíróknak fenntartott helyek közvetlen közelében forgatta új videóklipjét a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő pécsi zenekar, a Punnany Massif.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!