Vándorkiállításra indulnak az alaptörvény illusztrációi

2012. augusztus 27. 12:10

Augusztus 31-én Szegeden nyílik meg Az alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítás első állomása, a folytatásban további megyeszékhelyeken is láthatóak lesznek az alkotások.

2012. augusztus 27. 12:10

Az alaptörvény illusztrációi címmel indul vándorkiállítás augusztus végén. A kiállítás első állomása Szeged, a továbbiak is megyeszékhelyek lesznek – közölte Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott. A vándorkiállításon bemutatott darabokat összegző közlemény felsorolja, hogy a Magyar Nemzeti Galéria Hősök, királyok, szentek című kiállításának részét képezi 16 új historikus festmény. Kerényi Imre szerint ezek a 150x108 centiméteres alkotások a magyar történelem utolsó 150 esztendejének metszéspontjait ábrázolják. A kiállításon szerepel még a Magyarország múltja, jelene és jövője címmel 2011 szeptemberében kiírt országos gyermekrajz pályázat 30 díjazott alkotása, illetve 33 olyan kiadvány, amelyek az alaptörvény megismertetése és népszerűsítése céljából készültek. 

Az alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítás első állomása Csongrád megye lesz, augusztus 31-én a szegedi Fekete-házban tartják a megnyitót. A művek szeptemberben Szegeden láthatók, októbertől tovább indul a kiállítás és várhatóan 2014 áprilisában érkeznek a művek Budapestre, ahol a gyűjtemény elfoglalja végleges helyét a Parlamentben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2012. augusztus 27. 13:07
Kerényit már nyugdíjazni kellene!
Karel Göth
2012. augusztus 27. 13:06
I am Governor Lázár János My aura smiles And never frowns Soon I will be president... Orbán Power will soon go away I will be Fuhrer one day I will command all of you Your kids will meditate in school Your kids will meditate in school! Alaptörvény Uber Alles Alaptörvény Uber Alles Uber Alles Alaptörvény Uber Alles Alaptörvény Zen fascists will control you 100% natural You will jog for the master race And always wear the happy face Close your eyes, can't happen here Big Bro' on white horse is near The hippies won't come back you say Mellow out or you will pay Mellow out or you will pay! Now it is 2012 Knock-knock at your front door It's the suede/denim secret police They have come for your uncool niece Come quietly to the camp You'd look nice as a drawstring lamp Don't you worry, it's only a shower For your clothes here's a pretty flower. DIE on organic poison gas Serpent's egg's already hatched You will croak, you little clown When you mess with President Lázár When you mess with President Lázár via: http://youtu.be/UW8UlY8eXCk
rocsa1971
2012. augusztus 27. 13:03
Hurrá,hurrá,és még egyszer hurrá.Köszönjük a nemzet nevében Kerényi elvtársnak,hogy lehetőséget biztosít népünknek,hogy mindannyian megtekinthessük ezeket az egész nemzet ,s a nagyvilág számára felettébb értékes műveket,S köszönjük természetesen Kedves Vezetőnknek, Orbán Viktor elvtársnak,hogy mindezt,lehetővé tette.Hálás gyermekeként köszönöm a fülkeforradalomnak mindezeket a csodás éveket, s remélem az elkövetkező generációk is hasonlóan foknak érezni,bár ők már csak a boldogságban fognak osztozni velünk,de a harcot még nekünk kell megvívni a gaz nagyvilággal,de fáradságos munkánkhoz ezek a művek lelki erőt,s felszabadító energiát adnak.Még egyszer köszönöm
liberálzöld.
2012. augusztus 27. 12:48
"Vándorkiállításra indulnak az alaptörvény illusztrációi" Már úgy hiányzott! Öntömjénezés minden mennyiségben! Van itt pénz, kérem! És ezt is vigyék a kiállításra, ha kérhetem: http://24.media.tumblr.com/tumblr_lgmu3kTpUu1qaab48o1_500.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!