Seagal 60

2012. április 10. 11:01

Száguldó, úszó és lángoló erőd – Steven Seagal közel negyven filmben csillogtatta meg tehetségét, tévésorozatban osztotta az igazságot és két lemeze jelent meg. A kaméleon jelenleg harmadik stúdióalbumán dolgozik. Isten éltesse, Művész úr!

2012. április 10. 11:01
Terján Nóra

Jean-Claude Van Damme akkor vállalta el az Expendables 2. részében való szereplést, ha a copfos Seagalt kihagyják. Az izzadt, kokszgőzös retró-akcióorgiából így ugyan kimaradt, ám az ezerarcú színész nem tűnt el teljesen a süllyesztőben.

Steven Seagal színész, producer, forgatókönyvíró, harcművész, énekes-dalszerző és tartalék seriffhelyettes. A 7 danos aikidomester karrierje hajnalán aikido-oktatóként dolgozott Japánban. Ő volt az első külföldi, aki Oszakában saját edzőtermet üzemeltetett, mielőtt Los Angelesbe költözött volna. Az Államokban 1988-ban Nico című filmjével debütált, ezt pedig olyan akciók követték, mint az Ölve vagy halva (1990), a Halálra jelölve (1990), a Törvényre törve (1991), illetve az Úszó erőd (1992) vagy a Száguldó erőd (1995). Sikereit követően Seagal rendezőként is kipróbálta magát és környezetvédelmi, illetve spirituális húrokat is megpendített az 1994-es Lángoló jég című filmben, mely azonban hatalmas bukás lett. Ezt követte még a Száguldó erőd, a Tisztítótűz, valamint a Tűzparancs és a Tűz a mélyben (érezzük át a remek magyar címeket).


A kétezres években Seagal filmjei többnyire már csak közvetlenül videón jelentek meg, kevés helyen mutatták be őket moziban. 2009-ben aztán a hozzá leginkább passzoló igazságosztót hozta a True Justice című reality-ben, ebben a színészt mint a lousianai rendőrség seriffhelyettesét láthatjuk akció közben. Seagal immár 20 éve hivatásos rendőrtiszt az állam Jefferson Parish sheriff-hivatalában, rendszeresen járőrözik és kitűnő céllövő hírében áll, aki a rendőrség különleges osztagával is együtt dolgozik, és megannyi tisztet képzett ki a lőfegyverek használatára és a pusztakezes közelharcra – írja a Wikipedia. Elhisszük. Azóta játszott rosszfiút a Machetében is, de zenél és énekel is: jelenleg harmadik stúdióalbumán dolgozik, amely idén fog megjelenni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!