Györgykovács Imre somlói borász lett 2012-ben a borászok borásza

2012. április 13. 22:50

Április 13-án, pénteken este tartották a fővárosi Boscolo-hotelben a Borászok borásza-gálát, ahol Györgykovács Imre somlói borászt választotta a szakma 2012 legjobbjának. A tokaji Balassa István lett az év borászfelfedezettje.

2012. április 13. 22:50

A borászok borásza szavazáson az öt legtöbb szavazatot kapott borászok, akik közül a legtöbb voksot szerző szakember, Györgykovács Imre somlói borász lett 2012-ben a borászok borásza:

  • Áts Károly, a Royal Tokaji főborásza,
  • Bacsó András, a Tokaj Oremus birtokigazgatója
  • Berecz Stephanie, a tarcali Kikelet pince borásza
  • Györgykovács Imre somlói borász
  • Szentesi József nadapi-pázmándi borász


Az év borászfelfedezettje 2012-ben a tokaji Balassa István lett, aki saját birtokán kívül a mádi Szent Tamás pincészetben is borászkodik.

A Magyar borért különdíjat 2012-ben Szentesi József nadapi-pázmándi borász, a hazai gyöngyözőbor- és pezsgőkészítés felélesztője kapta.

A Borászok barátja-díjat, amit 2012-ben Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas magyar neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapta.

A díjátadó gálán a Borászportál képei szerint a borászokon és borral foglalkozó szakmabelieken kívül többek közt Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára, Esterházy Péter író és Kovács Ákos énekes is részt vett.


A kép a Borászportál Facebook-oldaláról származik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. április 15. 12:27
Nonó! Azért felcsuti Viktort Tokajgéniuszát nem megemlíteni ma 2/3 birtokában nemzetárulás./Oszt ha olyan jó a mester bora akkor állami szinten miért a villányi Tifánn borát vedelik a fideszesek?/
fofo
2012. április 14. 17:46
Hiányolom a listából a Gyurcsányt, aki korszakalkotó szakdolgozatával reformálta meg a Balaton felvidéki bortermelést. Györgykovács Imre, somlói borász például Gyurcsámy tudományos munkásságát felhasználva (állítólag ő lopta el a szakdolgozatot) érte el sikereit. Felvetődhet a szerzői jogok jogtalan felhasználása is. Követelem, hogy Györgykovács legalább ossza meg a díjat Gyurcsánnyal, és küldje vissza neki a szakdolgozatot, hogy szegény Klára asszony ne keresgélje feleslegesen a padláson a poros lomok között.
hunmohikan
2012. április 14. 12:57
gratulálok Györgykovácsnak! egy tisztességes borászt még viccből se emlegesünk együtt a túlmozgásos, létrán diplomát kereső elQróval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!