Bemutatkozott az egyik legkorábbi Hitchcock-film

2011. szeptember 26. 12:46

A The White Shadow című, 1924-es alkotást két Hitchcock-színész jelenlétében mutatták be az Amerikai Filmakadémia díszvetítésén.

2011. szeptember 26. 12:46

A The White Shadow című korai Hitchcock-film vetítésén megjelent az Észak-északnyugat című filmben szereplő Eva Marie Saint és egy másik Hitchcock-alkotás, a Szabotőr sztárja, Norman Lloyd is. Az 1924-es ritkaságra az Új-Zélandi Filmarchívumban bukkantak: a tekercsek a 90-es években kerültek az archívumba, ezután talált rájuk a Nemzeti Filmmegőrzési Alapítvány munkatársa és hosszadalmas kutatómunkával sikerült kétséget kizáróan azonosítania azokat.

Eredetileg hattekercses lehetett a film, ebből viszont csak az első három van meg. A melodráma főszerepében Betty Compson tűnik fel, aki különböző természetű ikertestvéreket alakít: az Európába utazó Nancybe beleszeret egy amerikai művésznövendék, lány azonban eltűnik, és fájdalomtól sújtott apja útra kel, hogy megkeresse. A némafilm ezen a ponton ér véget - a befejezés várat magára, amíg meg nem kerülnek a hiányzó tekercsek.

Alfred Hitchcock írta a film forgatókönyvét, tervezte a díszleteket, ő volt a vágó, illetve ő volt Graham Cutts rendező asszisztense aki szakmai féltékenységgel tekintett a feltörekvő alkotóra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!