Hitchcock a londoni olimpián

2011. július 06. 09:39

Hitchcock némafilmjeit felújítva, új zenével, a 2012-es olimpiai játékokat kísérő kulturális olimpián nézheti majd meg a közönség.

2011. július 06. 09:39

A kulturális olimpia záróakkordját jelentő London 2012 Fesztiválon Alfred Hitchcock némafilmjeit fogják vetíteni. A szervezők szerint azért esett a választás a mesterre, mert a rendező a brit főváros keleti részében lévő Leytonstone-ból, a stratfordi Olimpiai Park közeléből származott.

Az 1926-os The Lodger: A Story Of The London Fog című film zenéjét Nitin Sawhney indiai-brit komponista dolgozza át a londoni szimfonikus zenekar közreműködésével, a The Pleasure Garden című alkotáshoz pedig Daniel Cohen, a Királyi Zeneakadémia nemrég végzett növendéke szerez új zenét. Utóbbi film Hitchcock első rendezése.

Még jóval hollywoodi karrierje előtt a suspense mestere brit némafilmeket forgatott, melyek már akkor magukon viselték a rendező későbbi, hátborzongató klasszikusainak jellegzetességeit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!