Harry Potter már e-könyvben is

2011. június 24. 09:56

A hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban az angol mellett számos másik nyelven is megjelenik majd. J. K. Rowling írónő azonban megismételte, nincs szándékában folytatni Potter kalandjait.

2011. június 24. 09:56

J. K. Rowling csütörtökön Londonban bejelentette, hogy októbertől kapható lesz a Harry Potter regényfolyam e-könyv-változata. A hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban az angol mellett számos másik nyelven is megjelenik.

Az írónő elárulta: a Pottermore.com oldalon olyan új elemek is megjelennek majd, amelyek a regény szereplőivel és helyszíneivel kapcsolatban az anyaggyűjtés során felhalmozódtak. Az interaktív honlap új lehetőségeket is kínál a gyerekeknek: lesz rajta számítógépes játék, közösségi oldal és online bolt is. A látogatók július 31-től használhatják az oldalt.

A sajtótájékoztatón Rowling megismételte, nincs szándékában folytatni Potter kalandjait. A regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte, a Harry Potter és a Halál ereklyéi befejező, második része pedig július 15-én kerül a magyar mozikba.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2011. június 28. 07:46
Rowling utolérhetetlen érdeme, hogy ezzel a történettel, az általa alkotott világgal, gyerekek sok száz millióját szoktatta vissza az olvasáshoz, a könyvhöz. Vagy éppen fedeztette fel velük a már teljesen ismeretlen olvasási élményt. Sok-sok száz millió gyereket húzott el a számgépek és egyébb kütyük mellől, akik teljesen belegyógyultak ezekbe a technikai csodákba. És ezzel, mindegy is, szinte másodlagos, hogy mi is a sztori a könyvben. Ezzel azért vitatkoznék. Minek olvassa el, ha megnézheti filmen?! Mint anno a kötelező olvasmányok: páran elolvasták (a stréberek), aztán mindenki más megnézte: Kőszívű, Pál utcai, Kincskereső, Egri csillagok, stb. Mindet láttam, de egyet sem olvastam. Na nem mintha olyan büszke lennék erre... Eu mind biznisz a nő részéről: könyv, film, nyalóka, egéralátét, matrica, mekis kaja, kutyafüle... Ki hinne mást?!
drieno
2011. június 24. 15:53
egyébiránt a mozik elhamarkodott döntést hoztak, nem tőlünk szivárognak a filmek, merthogy itt még nem vetítették, de a neten már kint van a második rész amilyen kicsit grimmes gyermekmesének indult a dolog, olyan rémregény kerekedett belőle, elég erőteljes gyűrűk ura beütéssel
El Topo
2011. június 24. 11:25
Hehehe.:)
drieno
2011. június 24. 11:14
helyes ideje véget vetni a rémálomnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!