World Press Photo Budapesten

2010. október 01. 08:58

A World Press Photo pályázat a világ legrégebbi és legnagyobb versenye a műfajban, melyet 1955 óta minden évben megtartottak, hogy felhívják a figyelmet a hivatásos sajtófotósok munkájára. Idén 128 ország 5847 fotóriportere összesen 101 960 pályaművet adott be a megmérettetésre.

2010. október 01. 08:58

Az idei World Press Photo pályázatra érkezett rekordszámú fotót két zsűri bírálta. Most először indulhattak a versenyen nem hivatásos fotósok is, számukra külön díjat hoztak létre - mondta el Eric de Kruijf projektmenedzser. Révész Tamás fotóriporter, az október 31-ig látható kiállítás hazai szervezője közölte, immár negyedik éve magyar fotóst is díjaz a zsűri. Ráadásul a Joe Petersburger művésznéven alkotó Szentpéteri L. József az egyedi természetfotó kategóriában kapta az első díjat, ahol mindig óriási a verseny.

Szentpéteri a díjazott, jégmadarakról szóló képsorozatát két év alatt, elsősorban Magyarországon készítette el. „Több jégmadárcsaládot követtem, főleg Somogy megyében, a viselkedési szokásaikat tanulmányoztam” - mondta. A díjazott fotó a hal nézőpontjából mutat be egy jégmadár-légitámadást. A világ 45 országában látható vándorkiállítást Budapesten két kísérő tárlat egészíti ki. A Csiga Galériában az úgynevezett Civil Expo virtuális kiállítás látható, a Pódium Galériában pedig az Árnyékban - szegénység, kirekesztettség című tárlat vonultat fel képriportokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!