Mészáros Márta Moszkvában

2010. június 18. 15:17

A filmfesztivál versenyprogramban szerepel Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló, az Utolsó jelentés Annáról című filmje. A Moszkvai Filmfesztivál Szent György-díját nemzetközi zsűri ítéli oda, amelynek elnöke Luc Besson francia rendező.

2010. június 18. 15:17

Claude Lelouch életműdíjának átadásával, valamint Egy nő és a férfiak című filmjének vetítésével indult június 17-én a 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. A Szent György-díjért versenyző alkotásokat június 26-ig vetítik, Mészáros Márta alkotását jövő kedden mutatják be.

A versenyben ott lesz még Pejó Róbert Látogatás című thrillere, amely elnyerte a legutóbbi szemle rendezői díját, és a Srdjan Karanovic által rendezett szerb-szlovén-francia-magyar koprodukcióban készült Besa - Az adott szó.

Az orosz program keretében vetítik Nyikita Mihalkov Csalóka napfény 2 című alkotását is, de lesz szovjet háborús filmes, Luc Besson-, Claude Chabrol-, Sergio Leone- és Akira Kuroszava-retrospektív is.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. június 18. 21:55
Én azért kiváncsi lennék arra, hogy mit hozott ki Mészáros Kéthly életéből???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!