Táncolj, magyar!

2010. április 29. 09:49

A tánc világnapján színes programokkal és különböző mozgásformákkal várják az érdeklődőket a Merlin Színházban és a Müpában is, de a Pécsi Balett is gálaesttel ünnepel. A világnapot 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre (1727-1810) születésnapján, április 29-én tartják szerte a világon; ma a táncművészek és közönségük egy teljes napon át együtt táncolhatnak.

2010. április 29. 09:49

Ezen a napon adják át a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai díjait, az Imre Zoltán Alapítvány díját, illetve a Fülöp Viktor-ösztöndíjakat. A budapesti Művészetek Palotája mellett idén Pécsett, az idén 50. évfordulóját ünneplő Pécsi Balett otthonában is rendeznek gálaestet. A Gödör Klubban a legkülönbözőbb táncos műfajokkal ismerkedhet a mozdulni vágyó közönség, Európa Kulturális Fővárosában pedig ma tetőzik a hétfő óta tartó Pécsi Táncmaraton.

Budapesten a Merlin Színházban 24 órás táncmaratonon vehet részt a nagyérdemű, akár huszonnégy órán keresztül táncolhatunk, beszélgethetünk, vagy előadást is nézhetünk; a csaknem harminc előadót felvonultató egyedülálló rendezvényen modern balettben, néptáncban, break-ben, de még térspecifikus előadás is lesz. A kortárs tánc helyzetét fórumon vitatja meg a szakma, Dusa Gábor fotóiból pedig virtuális virtuális kiállítást láthatunk, és táncfilmeket is nézhetünk - 24 órán keresztül.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. április 29. 10:25
Na Ferenc testvér tiéd lehet a tér! Táncolj csak táncolj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!