Ilyen az, amikor idióta gazemberek vannak hatalmon

2024. május 08. 22:13

Kanada bebörtönözne mindenkit, aki valaha is közzétett „gyűlöletbeszédet” az interneten.

2024. május 08. 22:13
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

Nyitókép: AFP/Dave Chan

 

„S valóban: Orwell befordul a fal felé, csecsemőpózba kuporodik és sírva fakad.

Jó lenne, ha Kanada budapesti nagykövete megválaszolná, hogy

1.: Meddig tart a visszamenőleges hatály? Egy év, húsz év, egy emberöltő?

2.: Ki dönti el, mi minősül gyűlöletbeszédnek? A rendőrség? A bíróság? Vagy esetleg a lakógyűlés? Netán az idióta miniszterelnökük?

3.: Maguk amúgy normálisak?

És akkor a hír: Kanada bebörtönözne mindenkit, aki valaha is közzétett »gyűlöletbeszédet« az interneten 

Egy új kanadai törvényjavaslat célja, hogy megvédje a tömegeket az úgynevezett »gyűlöletbeszédtől«. A probléma az, hogy akár visszamenőlegesen is, ami Elon Musk szerint egyszerűen őrültség. A Trudeau-kormány bevezetne egy olyan orwelliánus új jogszabályt, a C-63. számú online ártalmakról szóló törvényt, amely felhatalmazná a rendőrséget arra, hogy akár visszamenőleges hatállyal kutasson az interneten a „gyűlöletbeszéd” megsértése után, és letartóztassa az elkövetőket, még akkor is, ha a bűncselekményre az azt büntető törvény létezése előtt került sor, írja a The People’s Voice.

A Revolver.news szerint sokkoló a törvényjavaslatban a visszamenőleges hatályú kitétel. Lényegében bármit mondtál a múltban, mostantól a mai drákói normák szerint fegyverként lehet ellened felhasználni. Muriel Blaive történész egyenesen őrültnek nevezte a törvényjavaslatot, ami szerinte szembemegy minden nyugati jogi hagyománnyal. Elon Musk techmilliárdos véleményvezér is hasonlóan sommás véleményt fogalmazott meg.

»Ez őrültség, ha így van!«

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­­i n­­­i­m­­f­­o­m­­á­­n­­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Oldalkosár
2024. május 09. 14:50 Szerkesztve
Amikor a 2000-es évek elején ha jól emlékszem, politikai menedékjogot kaptak magyarországi romák, már akkor elkezdődött náluk valami. De a nyugaton kibontakozó és mostanra fullra kapcsolt genderőrület egyik első jele az volt, amikor 2011-ben a kanadai rádiókban letiltották a Dire Straits 'Money for nothing' slágerét a benne szereplő "nem odaillő" kifejezés miatt. Ez ugye a melegekre használt szleng "faggot" volt. Simán leparancsolták. Ez volt az első fecske. Akkor már látszott, hogy baj van és valami nagyon rossz van kibontakozóban.
röviden
2024. május 09. 11:42
De lesz türelmi idő. :) Magad kigyomlálhatod a gyűlöletbeszéd-gyanús megnyilvánulásaid, ha jót akarsz. Tényleg. :)
öcsicipő
2024. május 09. 11:40 Szerkesztve
.oo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!