Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Brüsszelben sietnek: lecsapnának Putyinra, még mielőtt Magyarország sorra kerül

2024. május 17. 09:26

Az Európai Unió diplomatái azon dolgoznak, hogy bevezethessék a 14. szankciós csomagot, mielőtt Magyarország lesz az EU soros elnöke. Vélhetően a németek sem örülnek majd a sietségnek.

2024. május 17. 09:26

Nyitókép: AFP/Mikhail Klimentyev

Négy orosz állami médium felkerül a az Európai Unió feketelistájára, míg a Moszkva elleni 14. szankciócsomag egyéb intézkedései még a tárgyalások kezdeti szakaszában vannak – írja az Euractiv.

A lap szerint az EU diplomatái döntést szeretnének hozni június végéig, még mielőtt Magyarország átveszi a soros elnökséget.

A franciák és a hollandok EU-s szankciókat követelnek a világ bármely pénzintézetével szemben, amely segíti az orosz hadseregnek fizetni a fegyverek gyártásához szükséges árukért vagy technológiáért. Csakhogy ez egyelőre nem tetszik Németországnak, mert veszélyeztetné a Kínával alakuló üzleti kapcsolatát.

Az uniós diplomaták – természetesen név nélkül – azt mondták, a lépés hatékony eszköz lenne Oroszországgal szemben, ám tudják, ezt a szankciót csak az Egyesült Államokkal teljes összhangban lehet bevezetni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
tavirozsa2
2024. május 18. 22:35
"Az uniós diplomaták – természetesen név nélkül – azt mondták, a lépés hatékony eszköz lenne Oroszországgal szemben, ám tudják, ezt a szankciót csak az Egyesült Államokkal teljes összhangban lehet bevezetni." Szóval az USA még nem döntötte el, hogy neki mi lenne az érdeke... Az EU szuverenitása merre van????...
KBA98
2024. május 17. 16:36
Az Unió már nincs!
salmonella
2024. május 17. 12:57
Segítek a libsibolsiknak. Íme egy szemelvény '50-es évekből: "Az ötvenes években a „rádióvédelem” elsősorban büntetőjogi-adminisztratív úton, részben pedig műszaki-technikai (adás-zavaró) eszközökkel történt. „A Szabad Európa rádió adásainak zárt lakásban történő hallgatása csak akkor valósítja meg a népi demokratikus államrend elleni izgatás bűntettét, ha ez más jelenlétében történik, vagy pedig, ha a lakáson kívül tartózkodó személyek részére is lehetővé vált ezzel ezen rádióállomás uszító híreinek hallgatása, ezen utóbbi esetben azonban csak akkor, ha nemcsak az nyert tényként megállapítást, hogy a kívül levő személy tudta, hogy a lakásban a Szabad Európa rádiót hallgatják, hanem az is, hogy e rádióállomás milyen híreit hallotta.”" Éljen a libsibolsi (de inkább a kommunizmus felé hajazó) junájtid ejropa. Megodás: leváltani a jelenleg regnáló csürhét, vagy huxit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!