Macron félti az oroszoktól a párizsi olimpiát

2024. április 05. 19:08

A francia elnök szerint Moszkva valahogy be fog avatkozni a nyári játékokba.

2024. április 05. 19:08
null

Nyitókép: AFP, Johanna Geron / POOL /

Egy sajtótájékoztatón megkérdezték Emmanuel Macront, hogy szerinte Putyin célba fogja-e venni a párizsi olimpiát, mire a francia elnök igenlő választ adott: „Efelől kétségem sincs” – jelentette ki, majd utalt arra is, hogy ezt az általuk megszerzett információik is alátámasztják. 

Az Euractiv megkereste a párizsi orosz nagykövetséget a megjegyzésekkel kapcsolatban, de nem kaptak választ. 

A 2024-es nyári olimpia különleges geopolitikai helyzetben kerül megrendezésre, hiszen Európa keleti vidékén háború dúl. 

Macron egyik tanácsadója az Euractivnak azt nyilatkozta: „nem tudja megerősíteni”, hogy az elnök konkrét hírszerzési információkra utalt-e a megjegyzésével. De hozzátette: 

„Van egy érezhető megkeményedés az oroszok részéről, amit már hónapok óta tapasztalunk.” 

Emmanuel Macron az elmúlt időkben határozottabb álláspontot vett fel Oroszországgal szemben, egyebek közt kijelentette: Moszkvát le kell győzni, és még az európai katonák Ukrajnába küldését sem zárta ki. 

A francia kormány harcot hirdetett az orosz dezinformáció ellen is. Stephane Sejourne francia külügyminiszter a héten felvetette azt az ötletet, hogy 

uniós szankciókat kellene kivetni azokra, akik orosz dezinformációt terjesztenek. 

Sokáig kérdés volt, hogy vajon az orosz sportolók elindulhatnak-e az olimpián. Az ukránok teljes kizárást követeltek, de végül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte az oroszok részvételét:  „semlegesként” indulhatnak, nem viselhetik a nemzeti színeiket, és győzelem esetén nem hangozhat el a himnuszuk. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­a­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
2024. április 16. 23:41 Szerkesztve
A Nigeri gyarmatot félted te mocsok, amit buktál https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/04/12/oroszorszag-legvedelmi-rendszert-es-katonakat-kuldott-nigerbe
goldie-2
2024. április 07. 11:19
Hiszti.
heyam3
2024. április 06. 22:28
Az oroszok nem niggerek. Ők ilyet soha nem is követtek és követnének el. Ők csak Macron fejét akarják dobozban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!