Izrael sem akarta, hogy igazán fájjon a támadás

2024. április 21. 06:28

Irán egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 48 százaléka perzsa.

2024. április 21. 06:28
HAMENEI, Szajed Ali
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: MTI/EPA/Iráni legfőbb vezető hivatala

„Úgy tűnik ahogy Irán, most Izrael sem akarta, hogy igazán fájjon a támadás – bár az az 1 milliárd+ dollár ami elment Izrael védelmére önmagában fájó – de komoly áldozatok se itt, se ott nem voltak. Ezzel talán lezárható a sprirál, de messze nem biztos. (...)

Irán egy sebezhető ország. A lakosságnak csak 48%-a perzsa, ha a rokon népeket nézzük ez felmegy 65%-ra, de ott van 18%-nyi török nyelvű, főként azeri és 10% kurd, egy tömbben az északnyugati határ mentén.

Ha Izrael vagy a Nyugat gyengíteni akarja Iránt, azt a szeparatista érzések erősítésével megteheti. Azerbajdzsán egyre magabiztosabb ország – de számszerűen az azeriek kétharmada Iránban él. Ezt a régiót akarta a Szovjetunió elcsatolni – ha az sikerül, ma egy 30 milliós középhatalom lenne Azerbajdzsán.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­s­­ ­l­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­r­­n­­a­­­k­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Akitlosz
2024. április 22. 01:19
Anglia egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 48 százaléka angol. Belgium egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 0 százaléka belga. Franciaország egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 48 százaléka farncia. Németország egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 48 százaléka német. Svédország egy sebezhető ország, a lakosságnak csak 48 százaléka svéd.
Tommaso
2024. április 21. 21:37
egy független Palesztin Államnak NINCS LÉTJOGOSULTSÁGA. Erről maguk az arabok határozatk, még 1948-ban, amikor visszautasitották az ENSZ az USA és a SZU ajánlatát, saját állam kikiáltására. A zsidók 1948-ban NEM önkényesen alakitották meg Izraelt, hanem engedelmeskedtek az ENSZ 181 sz. határozatának.
Tommaso
2024. április 21. 21:29
Izrael hiába szeretne békében élni a szomszédaival, ha erre az iszlamista terrorista arabok nem vevők, Mint köztudott, az összes közel-keleti háborút az arabok robbantották ki. Izrael csak erre reagált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!