Fészkelődnek a szomszédok, mert Orbán „állampolitikává tette a puha revizinionizmust”

2024. április 25. 11:24

Mindezt annak ellenére állítják, hogy a kormány álláspontja világos ebben a kérdésben.

2024. április 25. 11:24
null

Nyitókép: Facebook-képernyőfotó

Szlovákia egykori magyarországi és csehországi nagykövete, Peter Weiss az Aktuality.sk oldalon megjelent véleménycikkében ecseteli Szlovákia és Magyarország Ukrajna-politikáját. A szerző szerint jelenleg egy olyan miniszterelnök ül Budapesten, aki a „puha revizionizmust magyar állampolitikává tette”, aki szeret olyan sálat viselni, amelyen Nagy-Magyarország térképe van, aki elszakított területekről beszél, aki azt mondja, hogy Ukrajna egy olyan állam, amely képtelen megállni a saját lábán.

Weiss szerint a paradoxon az, hogy az EU és a NATO tagállamai közül Orbán Viktor a legelkötelezettebb híve az „Ukrajnának egyetlen töltényt sem adunk” politikájának, továbbá „nyomást gyakorol” Ukrajnára, hogy a béke nevében fogadja el az Oroszország által megszállt területek elvesztését.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­v­á­­r­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Dixtroy
2024. április 25. 16:56
"Weiss szerint a paradoxon az, hogy az EU és a NATO tagállamai közül Orbán Viktor a legelkötelezettebb híve az „Ukrajnának egyetlen töltényt sem adunk” politikájának, továbbá „nyomást gyakorol” Ukrajnára, hogy a béke nevében fogadja el az Oroszország által megszállt területek elvesztését." Ó, kedves Wejß, az nem paradoxon, hogy nekünk kéne egy olyan országot támogatni területi törekvéseiben, amelyik ideiglenesen a mi területünkön állomásozik? És csak pusztán azért nem vesszük napirendre Kárpátalja ügyét, mert nincsen erőnk hozzá?
csapláros
2024. április 25. 16:52 Szerkesztve
bence53csapláros 2024. április 25. 14:08 ..."Jo barat, ne ijen idegesen. Ijen jol meg nem elt a magyar nep mint az EU belepes ota. Ha nem tetszik, fel lehet allni a teritett asztaltol. Nezdd GB-t."...Na látod. EZÉRT vagyunk TÜSKE a Nyugat körme alatt és ezért RÁGALMAZZÁK sok egyéb mellett az "szövetséges" LIBERÁLNÁCI, újragyarmatosító ELLENSÉGEINK a kormányt ruszki seggnyalással! Igen, a háztartások vagyona gyarapodik, mert az ausztriai 11 db, a cseh 5-6 db, a szlovák (!) és román 2 db nemzetközileg jegyzett mágnásokkal szemben a mi 1, azaz egy darab Mészárosunk közreműködésével is szerencsésen fogjuk vissza azt a pénzt, amit a Nyugat innen 2010-ig folyamatosan kitalicskázott. A faszom áll fel az asztaltól bazdmeg. Mi csak azt VÉDJÜK, ami jár, és sajna nem tudunk akkorát csapni a mancsokra, hogy ne próbálkozzanak lopni a magyartól.
Csubszi
2024. április 25. 14:58
Hiába erőlködnek a libsi taknyok: nem ugrasztanak össze Ficóval! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!