Szlovák lapban hergel Orbán és Fico ellen Vera Jourová

2024. március 07. 11:31

Az Európai Bizottság alelnöke az Aktuality.sk-nak adott interjújában azt mondta, Orbán beavatkozott a szlovák választásokba.

2024. március 07. 11:31
null

Nyitókép: Leon Neal / POOL / AFP

A szlovák lapban Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével jelent meg interjú, amelyben a magyar miniszterelnök is szóba került: arra a kérdésre, hogy szerinte hová tart Szlovákia a szeptemberi választások után, Jourová azt felelte, hogy 

látunk néhány olyan módszert, amelyek Orbán Viktortól lettek átvéve”. 

A politikus szerint vannak adatai, amelyek azt mutatják, hogy „Orbán Viktor az adófizetők pénzéből fizetett kampányokat a szlovákiai választások befolyásolására”.

Ezt is ajánljuk a témában

Tehát nekem ez nem lenne mindegy, ha én lennék a miniszterelnök, és azt látnám, hogy a szomszéd miniszterelnök beavatkozik a választásokba”

– tette hozzá.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2024. március 08. 01:26
Minden normálisan működő országban adópénzből rfizetik a kampányokat. Szóval Vera asszony a világon semmi különöset nem mondott. Őt is adópénzből fizetik.
polárüveg
2024. március 07. 19:35
Miközben magyar pártplakátot finanszíroznak EP-ből, azalatt beszél az Orbán beavatkozásáról? Tipikus: a besározódott alakok a sarukat másra kenik.
Mich99
2024. március 07. 18:39
Remélem, eltűnik a P.csába az EP-választás után ez a Soros-p.csa.
Hesperia
2024. március 07. 18:14
Kicsit kusza és velőtlen ez az összefoglaló is. Pedig a téma fontos. De hát "szemlézte a CEPER"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!