Nem várt pofonba szaladtak bele a Magyarországot élesen kritizálók

2024. március 13. 10:24

Az Európai Unió demokratikus gondolkodásán és cselekvőképességén gúnyolódnak a németek, akik közül többen őrültségnek tartják az Európai Parlament perét, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy vállalatok örömmel fektetnek be Magyarországon.

2024. március 13. 10:24
FREUND, Daniel

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

***

A legfőbb kérdés, hogy Európa hogyan viszonyul a nyugati értékeket sértő országokhoz – véli Stefan Beutelsbacher, aki a Die Welten írt publicisztikát annak apropóján, hogy az Európai Parlament beperelte az Európai Bizottságot a Magyarországnak tényszerűen járó források egy részének felszabadítása miatt.

A szerző idézi a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund zöldpárti EP-képviselőt, valamint Moritz Körnert, a Német Szabaddemokrata Párt politikusát, akik természetesen hónapok óta őrjöngenek az EB döntése miatt.

Miközben a legnagyobb gyártóink mind a biztonságos Magyarországon fektetnek be, addig az amerikai cégek terrorveszélyre hivatkozva leállítják a termelést Németországban

– hívta fel a figyelmet a Welt egyik olvasója. Más azt hangsúlyozta, hogy az EP pere őrültség, és azt reméli, a választások után más szelek fújnak majd a szervezetben.

Többen is utalnak arra, hogy a magyar források helyett inkább az EB-elnök Ursula von der Leyen botrányos Pfizer-ügye miatt kellene vizsgálódni, esetleg ránézni az olasz és görög uniós pénzek sorsára. Az egyik hozzászóló pedig szarkasztikusan azt írja, az Európai Unió mára a demokratikus gondolkodás és a cselekvés mintaképe lett.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2024. március 13. 17:32 Szerkesztve
A Brüssz-elit, még politikai szélcsendben ia igencsak tevékeny. ‘Pitbullzöldhangú’ Dani és a Vörös Fuvallat most is bér- perzsel. Csah a főcsahos bundás indulattal, Gennynusi is hozza az elvárt gennyezést; mindkettő jeleskedő az ország hírnevének öregbítése ellen ügynökösködő anti-patina, Dobermannov és himpellérjei orbáni + proli főnévkednek: orbáni lopás, pedofíia. Nyilván van orbáni infláció megdrágítás is. A csodafegyver a vállról indítható aljasságok kútfejéből lövellő hazugság vízköpő. Az állam nélküli EU ultraballerliberáljainak, ellenőreinek, nem Soros- független bíróságának ellenőrzése, elszámoltatására nincs ‘szám’. Egysíkú kétdimenzionálás három dimenzióban.
Dixtroy
2024. március 13. 15:01
"A legfőbb kérdés, hogy Európa hogyan viszonyul a nyugati értékeket sértő országokhoz – véli Stefan Beutelsbacher" Tehát mi van az arabokkal, a négerekkel, Indiával, Kínával, Amerikával? Jó kérdés, el kéne már dönteni, hogy megfelelően viszonyulunk-e hozzájuk, kezdve a háborús bűnös amcsikkal, mi is van az Északi Áramlattal?
tapir32
2024. március 13. 14:07
Ferenc pápa az emberi életekért állt ki! Nem hibáztatott senkit, illetve mindenkit aki, az emberek életénél bármit fontosabbnak tart! Az emberi élet a legfőbb érték! Ez, az európai kultúra egyik alapköve. Az európai értékeket Magyarország és a Fidesz-KDNP képviseli.
Patika
2024. március 13. 13:59
Európai Parlament beperelte az Európai Bizottságot --- ezt nem egéászen értem. A bizottság a parlament funklcionális egyik része. A maradék meg az össze többi képviselő összességét jelenti. Ha ez így van akkor mindenki másnak 100% egyetértése kell a perképességhez, hiszen csak akkor parlament, különben meg csak képviselők csoportjáról beszélhetünk. Holnap én is beperelem a balkezemet, mert a jobbkezem ügyesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!