Kőkemény választ küldtek az oroszok a világháborús (rém)álmokat kergető Macronnak

2024. március 17. 17:39

Megmondták, hogy mit tegyen inkább a francia vezető.

2024. március 17. 17:39
Emmanuel And Brigitte Macron Visit Sweden

Nyitókép: Michael Campanella/Getty Images

Emmanuel Macron nagyon nem bír magával, gyakorlatilag belepréselné Európát a háborúba, legutóbb már atomfegyverekről beszélt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt elégelte meg Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, s leszögezte, hogy mit kéne inkább a francia vezetőnek tennie.

Emmanuel Macron francia elnöknek fel kellene hagynia a fegyverek Kijevbe küldésével, és tűzszüneti megállapodást kellene javasolnia a közel-keleti konfliktusban részt vevő feleknek – mondta Marija Zaharova a TASZSZ-nak

„Macron javaslatára válaszul egy javaslattal állok elő: hagyjon fel a [civilek] megölésére használt fegyverek szállításával, és hagyjon fel a terrorizmus szponzorálásával is”. 

Zaharova felhívta a világ figyelmét Franciaország felelősségére a közel-keleti konfliktusban is: „Azt is javaslom, hogy Macron hasonló javaslattal álljon elő a közel-keleti konfliktusban részt vevő feleknek. Valószínűleg sok múlik azon, hogy Franciaország mit mond ott”.

Korábban Macron egy ukrajnai tévéadásban azt mondta, hogy Franciaország arra fogja kérni Oroszországot, hogy a párizsi olimpiai játékok idejére tartson tűzszünetet. Arra a kérdésre, hogy kommentálja az orosz sportolók esetleges semlegesként való részvételét, azt mondta, hogy Franciaország házigazdaként a béke üzenetét küldi, mivel követi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntéseit.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. március 18. 06:45
A lipcsi elvtársaknak el kéne gondolkodni azon, hogy háborús helyzet van e? Nagy mellényel kritizálják a kormány ezen állásfoglalását és röhögve lommentelik itt, hogy márpedig a miniszterelnök rémeket lát. Három ország jelentette be, hogy szívesen megtámadná az oroszokat köztük kettő legnagyobb európai. Nos kedves elvtársak most röhögjetek, hogy nincs háborús helyzet, mikor perceken múlik ma ilyen lökött vezetők terve miatt.
Majdmegmondom
2024. március 18. 06:19
Én értem ezt a Macron gyereket. Azt gondolja, ha kirobbant egy háborút, Franciaország elég messze van ahhoz, hogy messziről szemlélődjön. Ugyan ez a helyzet az USA-val is. Most háttérbe húzódtak, mert érzik, hogy van esély egy világháborúra, miközben mind tudjuk, hogy még ezt a Macront is ők irányítják... Na szóval ha valóban lesz VH, azt nem ússzák meg, mert sem az oroszok, sem a kínaiak nem olyan hülyék, hogy ne Amerikába, Franciaországba, Angliába, vagy Németországba küldják a nagy bombákat. A pattogó baltiakat meg megoldják úgy, ahogy az ukránokkal...
Tehetős Totó
2024. március 18. 05:37
Ahányszor az indító gombokkal akarok játszani, ANYUKÁM Brigitte, mindig a kezemre üt. Legalább várd ki, míg nem leszek, mon fille!
starmind
2024. március 18. 02:16
Kőkemény választ küldtek az oroszok: Macron te idejössz, Mi megbaszunk, Oszt' hazamész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!