Botrány Párizsban: a baloldali polgármester tahiti luxusnyaralást számolt el munkaköltségként

2024. március 06. 16:32

Az utazás több mint húszmillió forintnyi pénzbe került.

2024. március 06. 16:32

Fotó: Ludovic Marin/POOL/AFP

***

Az adóemeléseiről is ismert politikus több mint húszmillió forintnyi összeget nyaralt el a párjával, állítólag a nyári olimpiához nézett szörfverseny-helyszínt Tahitin – írja a France24.

Nyomozók razziát tartottak kedden a párizsi városházán Anne Hidalgo polgármester adófizetők által finanszírozott, a francia csendes-óceáni Tahiti szigetére tett utazása ügyében – közölte egy igazságügyi forrás az AFP hírügynökséggel.

A rendőrség novemberben indított nyomozást, miután a korrupcióellenes kampányolók és a városi tanácsosok panaszt tettek Hidalgo októberi, párizsi tisztségviselőkkel történt utazása miatt. A főügyészség (PNF) pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó szakértői és ügyészei kedden a városházán tartottak kihallgatást.

Ezt is ajánljuk a témában

Hidalgo egyébként azzal indokolta utazását, hogy az szorosan kapcsolódik az idei párizsi olimpia előkészítő feladataihoz, amelynek szörfversenyét a tahiti Teahupoo-ban rendezik meg.

Az útra elkísérte párja is, a kéthetes ott tartózkodás 60 ezer eurós, átszámítva közel 25 millió forintos költséget emésztett fel.

A polgármester állítja, hogy ő fizette az utazás személyes részét, beleértve a hazarepülést is. A vizsgálat során fény derült rá, hogy egyúttal meglátogatta a közeli szigeten élő lányát is.

A városháza kiemelte, hogy saját etikai bizottsága – amelynek tagjait Hidalgo jelölte ki – nem talált problémát a polinéziai utazással kapcsolatban.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­­á­n­­y­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
cserszömörce
2024. március 21. 03:53
25 millios botrany?... Mo-on 25 milliard sem problema
gebsi1
2024. március 07. 07:21
Azon gondolkodom, hogy vajon mi kerülhetett 25 millióba a szörf verseny helyszínének nézésén. Kb 1500-2000 euróból kijöhet a repülőjegy, a két három napos "nézés" szálloda költsége meg mondjuk 1000 euró, étkezés max 5-600 euró, autó bérlés 300 euró. Mi kell még a "nézéshez"?
Sanyi72
2024. március 06. 20:23
Meg ugye a momosokat is ki kellett fizetni feketén az árulásért! Mocskos,tróger tetvek! Komcsi gecik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!