A videó, ami mindenkit érdekel: így gyűjtik össze a Trevi-kútba dobott érméket!

2024. március 25. 09:47

A barokk szökőkútban naponta hozzávetőleg 3000 euró gyűlik össze.

2024. március 25. 09:47

Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

Az olasz fővárosban létezik egy a turisták körében igen népszerű szokás: ha háttal állva egy pénzérmét dobsz át a vállad felett a Trevi-kútba, akkor egy napon még visszatérsz Rómába. Olyannyira közismert a szokás, hogy napi szinten háromezer eurót szórnak a kútba a látogatók.

De hogy mi lesz ezzel a pénzzel? A travelo szerint 2001-ben Róma akkori polgármestere elrendelte, hogy a pénzt jótékony célra fordítják.

És hogy szedik ki a kútból a pénzt? Mutatjuk!

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:55
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
johannluipigus
2024. március 25. 10:07
Ha valóban jótékony célra megy az a pénz, amit a kútba dobunk, akkor a továbbiakban is számíthatnak rám az olaszok.
antal-2
2024. március 25. 10:04
Videón ahogy az ótvar ciganyok a lezárt helyen vannak a rallyn. A keményen dolgozó magyar kisemberek adójából 4 mentőhelikopter, 6 mentő és intenzívterapias ágyak fizetve. Több tízmillió forint. Mert direkt oda mentek ahova tilos volt!!! A rally szövetségre ki kell számlázni a teljes cehet! Még csak mentőjük sem volt ami kötelező egy ilyen versenyre. Mutassak be a mentőt a felszerelést a rajta dolgozó szakemberek végzettségét és engedélyét! A fidesz megint mentegti a bűnőseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!