Hat hónap letöltendőt kapott Nicolas Sarkozy, volt francia államfő

2024. február 14. 14:38

Az ügyészség szerint Nicolas Sarkozy kampányának finanszírozását a „teljes lazaság” jellemezte.

2024. február 14. 14:38

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfőt (2007-2012) a 2012-es elnökválasztási kampányának túlköltekezése miatt. Az ügyészség szerint Nicolas Sarkozy kampányának finanszírozását „teljes lazaság” jellemezte, a stáb a törvényben engedélyezettnek több mint a dupláját költötte el, 

majd a túlköltekezést a jobbközép párt kettős könyveléssel próbálta meg elrejteni az illetékes hatóságok elől. 

Arra nincs bizonyíték, hogy Nicolas Sarkozy tudott a kettős könyvelésről, de a gyanú szerint a kampányszámlákért felelős könyvvizsgáló többszöri írásos figyelmeztetése ellenére hagyta, hogy a kampánystáb a megengedettél többet költsön el a nagygyűléseire. A volt elnököt első fokon 2021. szeptember 30-án egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ügyben a párizsi büntetőbíróság. A másodfokú ítélet megerősítette Nicolas Sarkozy bűnösségét, de a büntetésen enyhített. Az egykori államfő a semmítőszéken fellebbezhet az ítélet ellen.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ludovic Marin 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2024. február 14. 20:35
Bezzeg euban a ballib finanszírozásával minden rendben van, nálunk is hogy elszámoltak, ja nem.
o1gtolvaj
2024. február 14. 16:52
Balog Zoltán bemutatta, milyen az, amikor a rendszer egyik prominense fentről jövő utasítások nélkül dönthet és szerepelhet. Saját egykori védencét megalázta, egyházát összekente a pedofília mocskával.
o1gtolvaj
2024. február 14. 16:52
A lopos cigany baratja.
Akitlosz
2024. február 14. 16:47
Ezt a cikket írhatta volna Hoppá is. Ez afféle tipikus Hoppá Ezt nem láttuk jönni cikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!