Lencsevégre kapták a Sárkánytűz nevű harci eszközt bevetés közben

2024. január 19. 14:25

Így néz ki a saját fejlesztésű DragonFire.

2024. január 19. 14:25

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Egyesült Királyság hadi ipara által fejlesztett katonai lézer, a DragonFire, amely a korábbiakhoz képest még nagyobb pontossággal dolgozik, miközben csökkenti a drága lőszerektől való függőséget.

Az eszköz tesztelése során sikeresen bevetették a lézerirányított energiafegyvert légi célpontok ellen, a DragonFire hatótávolsága alapján bármilyen látható célponttal megütközhet.

A szükséges pontosság egyenértékű egy 1 fontos érme kilométer távolságból történő eltalálásával.

A lézerrel irányított energiafegyverek fénysebességgel csaphatnak be a célpontokra, és intenzív fénysugarat használnak a célpont átvágására, ami szerkezeti meghibásodáshoz vagy hatásosabb eredményhez vezethet, ha a robbanófejet veszik célba.

A DragonFire hosszú távon alacsony költségű alternatíva lehet bizonyos rakéták helyett, a lézer működtetésének költsége ugyanis kevesebb, mint 10 angol font lövésenként.

Fotó: UK Armed Forces

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 20. 19:19
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Natila
2024. január 20. 14:28
Akkor ezt az ukránok majd követelni fogják.
Héja
2024. január 20. 11:16
Pontos, de a tüzérségi lézert Izrael már évek óta kifejlesztette.
smokey-eye
2024. január 20. 10:00 Szerkesztve
Kedves Mandi ! Kicsit uncsi már a lektorálást reklamálnom a haditechnikai cikkeknél . Főleg mert mostanra kb. az összes cikketek ordít a szakmai ellenőrzés ( de legalább az egyszeri átolvasás) után . Mégsem bírom megállni : Nézzetek már utána, mi a különbség a lézer IRÁNYÍTOTT meg a lézer fegyver között . Nekem már nincs kedvem elmagyarázni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!