Európai „Unió”?

2024. január 31. 15:33

Brüsszel felvette a kesztyűt a magyar gazdaság tönkretételére irányuló zsarolási tervvel.

2024. január 31. 15:33
Rod Dreher
Rod Dreher
The European Conservative

„Ennyit az Európai »Unióról«.

A Financial Times értesülései szerint Brüsszelnek titkos terve van arra, hogy tönkreteszi Magyarország gazdaságát, ha Budapest akadályozza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot, amelyről az uniós vezetők csütörtöki rendkívüli csúcstalálkozóján tárgyalnak. A lap által közzétette dokumentum szerint, ha az Orbán Viktor-kormány nem hátrál meg, a többi uniós vezetőnek nyilvánosan meg kell fogadnia, hogy végleg elzárja a Budapestnek szánt összes uniós támogatást azzal a szándékkal, hogy ráijesszen a piacokra, és ezzel az ország forintárfolyamát és a hitelfelvételi költségek megugrását idézi elő – áll a dokumentumban.

Ezt is ajánljuk a témában

»Ezzel Európa azt üzeni Orbán Viktornak, hogy 'elég volt, itt az ideje, hogy beálljon a sorba'. Lehet, hogy nálatok van a pisztoly, de nálunk van a páncélököl'« – mondta Mujtaba Rahman, az Eurasia Group tanácsadó cég európai igazgatója.

Nem világos, hogy a magyar kormány hogyan fog reagálni erre a zsarolási kísérletre, de ez kétségtelenül drámai eszkalációt jelent egy európai uniós tagállammal szemben, ellenségként kezelve azt, amiért gyakorolja az uniós szabályok szerinti törvényes jogait. Az európai uralkodó osztály a demokrácia fontosságáról papol, miközben terveket sző egy olyan EU-tagállam tönkretételére, amely a szabályok szerint játszik – ahelyett, hogy beismerné, hogy Orbán Viktornak végig igaza volt a háborúval kapcsolatban.

Egyre világosabbá válik, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti kétéves háború veszett ügy Kijev számára, amely hősiesen küzdött, hogy megvédje területét az orosz agressziótól, de lassan kifogy a katonákból, a fegyverekből és a lehetőségekből. Miután bőkezűen ellátta Ukrajnát pénzzel és fegyverekkel, hogy ellenálljon az oroszoknak, Washington hasonlóképpen kifogyott a türelméből és az erőforrásaiból.”

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. március 22. 17:54
Akkor kelünk át a hídon, ha odaérünk.
Skywalker_bp
2024. január 31. 16:59
Rod, nomen est omen. Igyál sört inkább. Ezt pont te mondod USA állampolgárként? Hát ti mit csináltok az EU-val? Védelmi pénzt szedtek és ti kerestetek eddig a legtöbbet azon, hogy a szomszédunkban háború dúl és ezerrel építitek a befolyási övezetet a keleti oldalunkon is. Nem mondom, hogy van sok választásunk, még mindig inkább ti legyetek a spájzban, mint az oroszok, de az álszent duma nem kell.
nyugalom
2024. január 31. 16:30
Azert nem egeszen! Varjunk, holnap sok minden kiderül!
catalina11
2024. január 31. 16:17
Nem világos, hogy a magyar kormány hogyan fog reagálni erre a zsarolási kísérletre, de ez kétségtelenül drámai eszkalációt jelent egy európai uniós tagállammal szemben, ellenségként kezelve azt, amiért gyakorolja az uniós szabályok szerinti törvényes jogait. Az európai uralkodó osztály a demokrácia fontosságáról papol, miközben terveket sző egy olyan EU-tagállam tönkretételére, amely a szabályok szerint játszik – ahelyett, hogy beismerné, hogy Orbán Viktornak végig igaza volt a háborúval kapcsolatban." no, igen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!