Újabb segítség a „szivárványcsaládoknak”, az Európai Parlament megszavazott egy „igazán szörnyű ötletet”

2023. december 14. 14:08

Ráerőltetnék Magyarországra, hogy szülők lehessenek a homoszexuális párok.

2023. december 14. 14:08
null

Az európai parlamenti képviselők 366 igen, 145 nem és 23 tartózkodás mellett megszavazták az „uniós szülői igazolványt”. 

Az okmány Európai Parlament új ötlete arra, hogy biztosítsák az egyik tagállamban létrejött szülői kapcsolatok elismerését más uniós országokban. Az igazolvány garantálná, hogy a „szivárványcsaládokban” élő homoszexuális párok bármely uniós országban megőrizhessék és gyakorolhassák szülői jogaikat, még akkor is, ha az adott ország – például Magyarország – nem fogadja el őket mint törvényes szülők.

Az MCC Brussels csapata az X-en osztotta meg a véleményét a dologról:

„Az uniós szülői igazolvány egy igazán szörnyű ötletet egy olyan helyen, amely tele van rossz ötletekkel. Az európai parlamenti képviselők most hagyták jóvá a plenáris ülésen” – fogalmaztak. Kifejtették, „a mai szavazás azonban csak az EU parlamentjének véleménye, amelyet a Tanács elfogadhat vagy teljesen figyelmen kívül hagyhat, ha akar. A javaslat most a Tanács elé kerül, amelyben egyhangúlag kell szavazni. 

Reméljük, hogy az okosabb elmék győzedelmeskednek”.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harula
2024. január 14. 08:01
Pont most olvastam hogy Magyarországon 8 év alatt háromszorosára nőtt a jogilag bejelentett életközösségben élő egynemű párok száma, akik gyermeket nevelnek. Most ezt nem értem. Olyat akarnak ránk eröltetni ami működik nálunk?
masikhozzaszolo
2023. december 20. 15:27
És természetesen, ha idejön a többnejű mormon, muzulmán, a buzulmán, a leszbimán vagy a többférjű nő, akkor elismerjük? És minden kétfarkú nőt, amelyik önporzó. Legyen rá egyetemesuniós törvény!
Dorset Naga
2023. december 20. 15:21
Ugyan már. A józan ész és az alaptörvény erősebb ennél.
palika-2020
2023. december 14. 20:27
Egy feltetele van: ha kinyomja a seggén a saját gyerekét 👍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!