Tapsvihar és óriási ováció fogadta Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Buenos Airesben! (VIDEÓ)

2023. december 10. 14:53

A megbeszélés fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt.

2023. december 10. 14:53
null

Orbán Viktort és Jair Bolsonarót öröm és vastaps kísérte Buenos Airesben, ahogyan az egy X által megosztott videóból kiderül, melyet a volt brazil elnök posztolt. A magyar miniszterelnök az őt köszöntő tömeghez fordulva elmondta, hogy bár Magyarország és Brazília távol vannak egymástól, a futball és a politika sokat segít abban, hogy a két ország mégis közel kerüljön – írta meg a Magyar Nemzet.

Bolsonaro később ismételten megemlékezett a találkozóról, megosztva Orbán Viktor bejegyzését is, és örömét fejezte ki: 

Részemről az öröm, miniszterelnök úr. Mindig jó látni téged, és csodás olvasni szavaidat.

A beszámolók szerint a volt brazil elnök és a magyar kormányfő Buenos Airesben találkoztak egymással Javier Milei új argentin elnök beiktatásának alkalmából. 

A megbeszélés fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt, emellett Orbán Viktor tájékoztatást adott az európai jobboldal politikai előretöréséről.

Jair Bolsonaro 2019 és 2023 között Brazília elnökeként szolgált. Tavaly októberben szoros versenyben alulmaradt Luiz Inácio Lula da Silva ellen. Ezt követően jogi támadás indult ellene, és első fokon eltiltották attól, hogy következő nyolc ében elindulhasson a választáson. A vádak szerint Bolsonaro „a választási rendszerbe vetett bizalmat próbálta erodálni”. A volt elnök a döntést hátbaszúrásnak nevezte, és határozottan kijelentette, hogy harcolni fog a jobboldal előretöréséért Brazíliában. Az országban jövőre helyhatósági választásokat tartanak.

A jelenetről készült felvételt itt tekintheti meg:

***

Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. december 11. 22:44
....broki! Tévedsz!
mreinstand-2
2023. december 11. 00:07
Két választási csaló.
figyelő4322
2023. december 10. 19:41
Bolsonaro "...a választási rendszerbe vetett bizalmat próbálta erodálni”. Ez már így szokásos neomarxista körökben. Olyan vádakkal jönnek fel, amelyeket lényegében szinte sohasem alkalmaztak az évek folyamán. Hasonló 'bűncselekménnyel' vádolják Trumpot is az USA-ban. Az internáci libernyákok összetartanak, segítik egymást - Orbán Viktor és mások országok konzervatívai is pontosan ezt akarják elérni nemzetközi tekintetben.
csapláros
2023. december 10. 18:39
lájkbajnok 2023. december 10. 18:22 ..."A szuverenitás megsértése, hogy nem a hivatalban levő elnökkel tárgyal, hanem a bukottal."... Az volt a szuverenitás megsértése, amikor az amcsi külügyér elfingta magát a napokban a széles nemzetközi plénum előtt! Akkor egy sor ország szuverenitásába gyalogolt bele... 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!